Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jechał i zgasł
Autor Wiadomość
Adam Moskot
Gość
Wysłany: 2007-11-30, 16:24   

Jechałem do szkoły była chlapa ze śniegu i mój trabant 1.1 zgasł i nie wiem co mu jest. Iskra jest dzisiaj będę czyścił gaźnik ale powiedzcie mi co może mu dolegać. Pomóżcie bo chce jechać na Mikołajkowy zlot z góry dzięki

aguska87
Gość
Wysłany: 2007-11-30, 17:55   

a odpalil znowu? czasami trabanty polo tak maja ze jada i gasna a pozniej znowu jada. taki urok. nie wiem co to jest ale juz sie przyzwyczailam ze czasami jak jest zimno mokro i chlapa to trabantoi moze zgasnac silnik :]

Tonio
Gość
Wysłany: 2007-11-30, 19:41   

Ja mam ostatnio tak że przez rozregulowany zapłon oraz gaźnik przy hamowaniu gaśnie mi trampek, gdy podkręcę obroty na lince gazu lub śrubką od otwarcia przepustnicy to nie gaśnie lecz ma trochę za wysokie obroty i silnik na postoju chodzi pulsacyjnie. Wszystko to zaczęło się dziać gdy zrobiło się zimniej. Czeka mnie więc wizyta u mechanika w celu poprawnego ustawienia gaźnika oraz zapłonu. Może u ciebie też trzeba to zrobić.

windykator
Gość
Wysłany: 2007-11-30, 23:41   

troche malo konkretow podales ale moim zdaniem to nie gaznik sprawdz kable wysokiego napiecia czasem jak podlapia wilgoci to jest klopot warto palec aparatu zaplonowego skontrolowac i styki ja bym stawial na uklad zaplonowy warto skontrolowac przewodziki te cienkie czy nie ma przerwanego i kondensator pozdrawiam

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2007-12-01, 01:02   

mam dokładnie takie same objawy jak mówisz tylko w troche bardziej zaawansowanym stopniu. to nie wina ani ustawienia ani kabli tylko dlatego że mam wyrobioną oś przepustnicy, lata jak stara szmata na boki no i dawka powietrza jest nie taka jak powinna być. Z pewnego żródła słyszałem że można to naprawić jakimiś tulejkami ale to jest zawodne rozwiązanie dlatego czeka mnie po południu wymiana gaźnika. Jakie to efekty przynisło napisze jak bedzie zrobione

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2007-12-01, 01:06   

To pisałem o przypadku tonia bo zdaje mi się ze ten przypadek nie ma nic wspólnego z tym od Adama :) Pozdrr

Tonio
Gość
Wysłany: 2007-12-01, 11:15   

Wiktor, napisz więc proszę jak już wymienisz gaźnik czy ta operacja pomogła :) Jestem ciekaw bo może moje diagnozy są mylne.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-12-01, 13:38   

Panowie, jeśli któryś nie ma w stopce napisane jaki typ posiada (polo czy 601) to niech jasno określa, bo różnice są diametralne, i np. w 601 luz na przepustnicy jest usterką można powiedzieć "typową" i występuje bardzo często, a w 1,1 praktycznie nigdy. A jak ktoś się nie orientuje, naczyta się i bedzie szukał innego gaźnika do 1,1 a usterka będzie zupełnie w innym miejscu.
Wogóle, forum techniczne powinno być podzielone na 601 i 1,1 to znacznie ułatwiło by pracę, wymianę informacji i szukanie.

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2007-12-02, 01:27   

no tak...ja mówie o 601. Wymiana gaźnika pomogła, silnik już ładnie równiutko pracuje :)

robak
Gość
Wysłany: 2007-12-02, 04:58   

ja tak mialem jak kable WN mialem padakowate. jedzie, wjazd w cos mokrego i albo gasnie, albo mocy niet i na obroty sie wkrecac nie chce. wymiana kabli i zaczal smigac jak trzeba.

Adam Moskot
Gość
Wysłany: 2007-12-04, 21:05   

Dzięki chłopaki za pomoc, trabi juz odpalil defektem byla zasniedziala kopulka i zuzyty palec.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi