Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
2 lata nie widzial benzyny
Autor Wiadomość
Maciej G
Gość
Wysłany: 2007-10-13, 14:45   

Pytanie mam natury technicznej. Trabant 1.1 do 2 lat nie widział benzyny, właściciel sam nie wie co znajduje sie w baku. Jeździ tylko na gazie, odpala także na gazie. Pytanie jest takie: jak bardzo to wpływa na silnik i co zrobić żeby zaczął również jeździć na benzynie?
A może ktoś z Krakowa miałby trochę czasu i pomógł mi przy piątkowym zakupie auta? (jeszcze się nie znam na trabantach)

g-olab
Gość
Wysłany: 2007-10-13, 19:02   

moj nie widzial benzyny 5 lat ;p;p i nic mu nie jest. Teraz w nim uruchomilem benzyne. Przygotuj sie na wymiane pompy paliwowej(koszt pompy kolo 60 zloty), przedmuchaj bak i przewody z syfu , zaloz dwa filtry paliwa jeden za drugim, bo wszytkiego nie przedmuchasz :)A dalej cieszymy sie drozsza jazda;p

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-10-13, 19:23   

Pewnie gaznik bedzie trzeba przeczyscic, przede wszystkim dysze itp.
Jak nie wiesz co jest w baku to chyba najlatwiej byloby go zdemontowac, wylac ten syf, wyczyscic i zalozyc. To dosc proste, o czym sam sie przekonalem, trzy sruby i bak sciagniety ;)
Swoją drogą ciekawy jestem jak wygladają membrany w parowniku w tym autku? Bo odpalanie na zimno na gazie chyba nie sprzyja ich trwalosci?

Grabarz
Gość
Wysłany: 2007-10-13, 22:42   

Bak to na pewno będzie trzeba czyścić ale zastanawiam się czy silnik jest bardzo poharatany przez odpalanie go tylko na gazie? Warto go zatankować i zobaczyć co będzie? Czy lepiej najpierw wyczyścić?

Jendrej
Gość
Wysłany: 2007-10-14, 08:08   

gołąb to auto co masz za kadencji Jahaaa :) bylo najszybszym trabantem w trójmieście :]
a ja cie zwykłym 1.1 wydymalem [;

g-olab
Gość
Wysłany: 2007-10-14, 13:36   

Wez pod uwage ze maialem dwie osoby na pokladzie i nie wydymales tylko szlismy leb w leb, i mam ostatnio spore problemy z gazem(parownik nie szczelny i falszywe powietrze sie ktoredys dostaje :/, a pan gazownik powiedzial ze to wina pierscieni ze niby na nich przedmuchy a 10tys. km temu je robilem wiec pan gazownik mnie nie pomogl :(, a jak juz sie rozkrecilem na temat mojego problemu, to pan gazownik stwierdzil ze mam przedmuchy na pierscieniach na podstawie przewodu prowadzacego od odmy do tej gumy nad gaznikiem, powiedzil ze tamtedy idzie za duzo powietrza i zaproponowal mi przeniesc ten oto przewod pod filtr powietrz?!?! co mi sie wydaje glupota
wiec moje pytanie ile pan gazownik ma racji)

Nastepnym razem na benzynie mozmy powtorzyc :D

Jendrej
Gość
Wysłany: 2007-10-15, 13:08   

co ty mi tu o wadze jak ty dachu nie masz [;
to 1.3 wgniatalo w fotel :) dymalo michala przy 160 na autobanie jak wracali z zwiackau a michal mnie dyma na wsteku :P

g-olab
Gość
Wysłany: 2007-10-15, 17:58   

no ale dach nie wazy ponad 120kg a ten trab nigdy nie jezdzil szybciej niz 160.Jak go kupilem od jaha to maxymalna mial 155 ;p mierzona GPS, ale swoja droga silnik juz przezyl swoje lata swietnosci (a ja mam czaly czas problemy zeby wszytko zgrac w tym samochodzie i nie kumam o co chodzi czasami zapierdala a czasmi ma dzien taki ze w ogole nie chce jezdzic)

Jendrej
Gość
Wysłany: 2007-10-15, 21:02   

moze to od kierowcy zalezy :P

g-olab
Gość
Wysłany: 2007-10-15, 21:41   

moze:) ale wydaje mi sie ze cos z gaznikiem jest nie tak a konkretnie z przepustnica, moze nalezy ja usunac ;p;p

szkielu
Gość
Wysłany: 2007-10-16, 13:42   

mnie skutecznie wyczyscilo gaznik i przewody paliwowe takie ustrojstwo meidin Kielce trzeba wejsc w OFERTA->chemia samochodowa-> dodatki do paliw->EKO EKONOMIC
ma to jedną wadę :"Środki powierzchniowo-czynne zawarte w dodatku powodują obmycie brudów i rdzy, co w konsekwencji może doprowadzić do zatkania filtrów.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi