Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Maly problem z recznym
Autor Wiadomość
Pudzian
Gość
Wysłany: 2007-10-10, 18:22   

Mam taki problem z chamulcem recznym. Gdy nacisknelem pedal chamulca i azciagnelem reczny uslyszalem zgrzyt pozniej zaciagnelem powtornie chamulec reczny leko sie zaciagal. Sciagnelem benben i ku mojemu zdziwieniu spadla linka chamulca. POWTORZYLEM CZYNOSC I TO SAMO CZEGO TO MOZE BYC WINA LINKA ZA DLUGA LUB SLABO NACIAGNIETA LINKA. Pomocy bo do soboty musze jechac jeszcze raz na stacje diagnostyczna!!!!!!!!

magik
Gość
Wysłany: 2007-10-10, 18:45   

Pudzian pamiętaj ręczny powinien łapać na 3, 4 ząbku, więc jak masz za lużny to może tak być. Szczególnie że masz linkę prywaciarską :-) . Dziwne....Wiesz co zobacz czy nie ma różnicy jak odwrócisz linkę. Z tym że musiałbyć ją rozpiąć aby nie była skręcona

Pelu
Gość
Wysłany: 2007-10-10, 22:21   

u mnie bylo tak,ze sprezyna w lince (tutaj w bebnie juz) byly za dlugie i mimo,zze caly mechanizm dziala, to recznego nie bylo, obcialem kawalek sprezyn i reczny sie pojawil

magik
Gość
Wysłany: 2007-10-11, 08:02   

i tu może być pies pogrzebany :-)

Pudzian
Gość
Wysłany: 2007-10-11, 21:17   

Naciagnelem linke i juz nie spada ale zato teraz szczeki przycieraja. Jak nie urok to teraz sraczka.

Hajs
Gość
Wysłany: 2008-07-29, 20:13   

Odpowiedz dla przeszukujacych to forum :)

Przyczyna problemu opisanego przez Pudziana (zbyt długa linka po jednej stronie) jest WYTARCIE SIE rozpieraka szczek hamulcowych w miejscu tego wyciecia. Należy napawać kilka mm materiału i hamulce zaczną działać normalnie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi