|
Listwa do szyby |
| Autor |
Wiadomość |
AliceInWonderland
Gość
|
Wysłany: 2007-09-13, 19:41
|
|
|
| W sprzedaźy pojawiły się listwy, montuje się je podobno za pomocą jakiejś gumy. Ja akurat takiej listwy potrzebuję ale boję się kupować w ciemno boa nuź są nie zpasowane... moźe ktoś kupił juź coś takowego i moźe podzielić się wrażeniami z użytkowania? |
|
|
|
 |
Sebastian (reafus)
Gość
|
Wysłany: 2007-09-13, 22:11
|
|
|
| Czy chodzi Ci poprostu o owiewki przednich otwieranych szyb? |
|
|
|
 |
Dzikus
Gość
|
Wysłany: 2007-09-14, 09:01
|
|
|
| z opisu jak dla mnie to chodzi o tą szynę metalową w której jest osadzona szyba, ale mogę się mylić ;P |
|
|
|
 |
AliceInWonderland
Gość
|
Wysłany: 2007-09-14, 11:29
|
|
|
| No dokladnie wlasnie o to sie rozchodzi Dzikusie :D |
|
|
|
 |
Dzikus
Gość
|
Wysłany: 2007-09-14, 11:58
|
|
|
no to ja tego nie kupowałem ale jak mi ktoś powie gdzie to kupić to kupię dwie sztuki :D
bo u mnie to już totalne próchno ;P,
tylko niezabardzo rozumiem o co chodzi z tym montowaniem na gumę? chyba chodzi o montaż szyby w szynie, jesli tak to dolna krawędź szyby jest owinięta paskiem gumy i na to jest zaciśnięta ta szyna która jest poruszana przez mechanizm podnoszenia i upuszczania szyby |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2007-09-14, 13:17
|
|
|
| Jutro z Oładakiem jedziemy na zwiedzanie szrotów. Jak coś trafię to wymontuję i przywiozę na spota. Jak coś więcej to na priva. |
|
|
|
 |
AliceInWonderland
Gość
|
Wysłany: 2007-09-14, 22:19
|
|
|
nie pogardzę nie pogardzę :)
A z tą gumą to chodzi o to że trzeba ją kupić, następnie za jej pomocą zamontować szybę w listwie... |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2007-09-14, 23:28
|
|
|
pierdoly jakies tu opowiadacie
jaka guma jaka listwa? CHodzi o dluga plastikowa owiewke made in poland? toc to sie wklada miedzy uszczelke a ramke okienna i sie trzyma.
ale moze nie do konca wiem o co wam chodzi? |
|
|
|
 |
Kędzior2
Gość
|
Wysłany: 2007-09-15, 11:33
|
|
|
| tu pewnie chodzi o wał korbowy... magik jakiś ty uczynny :D |
|
|
|
 |
Sebastian (reafus)
Gość
|
Wysłany: 2007-09-15, 12:40
|
|
|
| Qbs. Z tego co sie zorientowalem chodzi o szyne podnosnika w drzwiach. To miejsce gdzie opiera sie szyba na szynie. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2007-09-15, 15:14
|
|
|
| no niech ktoś powie że nie jestem |
|
|
|
 |
AliceInWonderland
Gość
|
Wysłany: 2007-09-15, 15:34
|
|
|
Sebastian (reafus) napisał: Qbs. Z tego co sie zorientowalem chodzi o szyne podnosnika w drzwiach. To miejsce gdzie opiera sie szyba na szynie.
dokładnie o to chodzi i już kilka razy było wyjaśniane... |
|
|
|
 |
Kędzior2
Gość
|
Wysłany: 2007-09-15, 16:31
|
|
|
| to już łatwiej wymienić całą szybę razem z tą szyną :) dobrze tez zainwestować w nowe uszczelki zgarniające bo jak będzie ciekło to i ta szyna zardzewieje. |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2007-09-18, 17:41
|
|
|
ja wymienilem z cala szyba. kosztowalo mnie to 20 zł
... |
|
|
|
 |
Tytek
Gość
|
Wysłany: 2007-09-18, 18:57
|
|
|
| Jeśli chodzi o listwe która znajduje się na dolnej krawędzi szyby, w którą wczhodzi mechanizm opuszczania szyby to można ją kupić w Motirexkosztuje kosztuje koło 35 zł. |
|
|
|
 |
|
|