Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Klatka bezpieczenstwa?
Autor Wiadomość
bRq
Gość
Wysłany: 2005-08-30, 09:39   

Witam.
Ma ktos jakies schematy (dlugosci rur, katy, na jakiej dlugosci trzeba zagiac rure itd) klatek bezpieczenstwa?

wally
Gość
Wysłany: 2005-08-30, 14:42   

chcesz cały schemat gotowej klatki ? bo jak nie to gdzieś miałem jakieś zdjęcia czy rysunki, które wskazywały jak zrobić klatke i z czego powinna się składać itd. itp.

Z10m3k
Gość
Wysłany: 2005-08-30, 23:44   

Jak byś znalazł te fotki to daj na meila

Piter_yo
Gość
Wysłany: 2005-08-31, 00:38   

zaloze sie ze te zdjecia czy rysunki to nie pod trabanta, ogolnie wszystko jest robione tak, a zeby bylo zgodne z zlacznikiem "J", to z tego co pamietam Brq mi dal kiedys adres do jakiejs stronki maluchowej i tam wszystko jest ladnie opisane. jak laczyc rury jakie sa kombinacje oraz standarty itd itp, co do klatki to mialem zrobic na tych wakacjach, ale jednak sie to odwlecze na nastepny rok :D

bRq
Gość
Wysłany: 2005-08-31, 07:54   

http://www.126fan.pl/www/klatka.htm

Konkretnie chodzi mi o takie cos... (dokladnie... w cm itd)

bRq
Gość
Wysłany: 2005-08-31, 07:55   

ale to jest do malucha !

wally
Gość
Wysłany: 2005-08-31, 16:03   

to takiego czegoś to ci nie znajdę :( a chcesz sam klatkę robić? ja też myślałem żeby samemu zrobić ale nie zaufam spawom wykonanym własnoręcznie, a jak na razie najtańszą firmę jaką znalazłem to była w opolu i koszt klatki zgodnej z złącznikiem "J" to 1000 zł

bRq
Gość
Wysłany: 2005-08-31, 16:50   

Ja znalazlem warsztat... mojego kolegi dziewczyny dziadek ma warsztat... Jest slusarzem :) Ja nie bede spawal tylko on. Ja tylko bede gial rury (on mi pokaze co i jak)... Bo sam jakby mial robic to by pewnie skasowal "troche" :>

Nastepne beda rozporki kielichow i na koncu kolektor rurowy.

wally
Gość
Wysłany: 2005-08-31, 19:43   

ja też się piszę na rozpórki :)

UFN
Gość
Wysłany: 2007-08-02, 00:06   

o co chodzi z rozporkami kielichów możecie wyjaśnić?

Z góry wielkie dzięki
pozDDR
Domino

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2007-08-02, 12:10   

Z rozporkami to nie wiem.

A rozpórki są po to, by przeciwdziałać sile pochylającej kielichy amortyzatorów ku sobie (kolega Z10m3k parę postów wyżej ma zdjęcie auta z rozpórką koło swojego nicka).
Pozdrawiam!

Bross
Gość
Wysłany: 2007-08-02, 19:41   

a Co z Klatką od 2emk'a ?? (czyli tą co prawie ja miałem) też był bym chętny na klatkę... choć mam 2 ale to inna sprawa...

bRq
Gość
Wysłany: 2007-08-03, 22:33   

ta "klatka" czeka w piwnicy - w sensie 2 palaki :P . Moze cos z niej bedzie jeszcze, a moze bede robil cala od nowa.

UFN
Gość
Wysłany: 2007-08-06, 22:39   

dzieki za info o rozporkach, chetnie zrobiłbym sobie cos takeigo czy ktos dysponuje może zdjeciem lub opisem koncówek tej rozpórki. Jak należy ja zrobic zeby spełniała swoje zadanie, mi np przeszkadza guma doprowadzająca powietrze do gażnika od filtra powietrza ( jest an drodze rozpórki ) co z nią?

pozdrawiam
Domino

Kędzior2
Gość
Wysłany: 2007-08-07, 08:29   

hahaha, teraz wszyscy będą mieli klatki i rozporki :) pozamykajcie sobie ptaki do klatek żeby wam przez rozpory nie wyleciały :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi