|
nowa chlodnica, czujnik temperatury? |
| Autor |
Wiadomość |
sandacz
Gość
|
Wysłany: 2007-07-31, 09:17
|
|
|
Witam, wczoraj zamontowalem w moim Trabie chlodnice od samochosu Tavria, bylo troche przerobek z mocowaniem chlodnicy i wentylatora ale sie udalo. Podpialem wszystkie kabelki do wentylatora i do czujnika w chlodnicy, zapalilem samochod wskaznik temperatury zadzialal jak nalezy - pokazala sie pierwsza zielona dioda. Ale po kilku minutach zobaczylem delikatny dymek unoszacy sie z okolic chlodnicy, sprawdzilem - chlodnica o nic nie dotyke co mogloby sie przypalac, i w tym momencie sie zastanowilem ze moze wentylator sie nie zalacza i jest za duza temperatura i dymi z chlodnicy ale wskaznik temperatury caly czas na zielonej diodzie. I tu pytanie gdzie w silniku znajduje sie czujnik temperatury i czy ma to jakis zwiazek z wentylatorem i czujnikiem w chlodnicy???
Dziekuje za odpowiedz. |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2007-07-31, 10:28
|
|
|
| niema zadnego zwiazku jedno z drógim, jak wskoczy na dróga zielona to wtedy powinien sie wlaczyc wentylator, jak wskoczy na czerwona to powinienes sie zacząć martwic :) |
|
|
|
 |
Alan
Gość
|
Wysłany: 2007-07-31, 22:00
|
|
|
| Teoretycznie (i praktycznie) nic nie powinno dymić z chłodnicy. Jak dymi, to albo coś się przypieka (wtedy też śmierdzi oprócz dymienia ;) ), albo coś Ci cieknie i leje się gdzieś. Sprawdź "na krótko" czy działa Ci wogóle wentylator. Potem kombinuj dalej z czujniekiem itp. No i znajdź to, co dymi! |
|
|
|
 |
sandacz
Gość
|
Wysłany: 2007-08-01, 08:08
|
|
|
No i znalazłem to co dymi(ło) Chłodnica jest nowa i byla cala pokrytam jakims delikatnym olejem ktory sie wypalil i wszystko jest git! Wentylator sie uruchamia, temperatura w normie! Jakby ktos chcial moge zalatwic takie chlodnice od Tavrii po taniosci. W sklepie kosztuje 295,00, a ja zalatwie po 195,00. Jak znajde chwile czasu to zrobie fotki jak to wyglada po zamontowaniu.
Peace! |
|
|
|
 |
skaza
Gość
|
Wysłany: 2008-05-15, 22:10
|
|
|
| Tak trochę odchodząc od tematu, picia353 napisał, że przy drugiej zielonej diodzie powinien się włączyć wentylator. Mi się nie włącza, przeczyściłem styki i dalej nic, czym może to być spowodowane ? |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-05-15, 22:20
|
|
|
1. Sprawdź czy w ogóle działa wentylator-podepnij go na krótko,
2. Jeśli wentylator działa to sprawdź czujnik |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2008-06-05, 15:37
|
|
|
| 3.sprawdz bezpieczniki |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2008-06-06, 09:00
|
|
|
| Mi kiedyś wentylator nie działał - bo się w środku masa odlutowała. Trzeba było wyjąć, zdjąć osłony, przylutować - hula. |
|
|
|
 |
trabedes
Gość
|
Wysłany: 2008-06-06, 11:41
|
|
|
| na rozgrzanym (druga zielona dioda) silniku ostrożnie dotknij chłodnicy na dole jak możesz dotknąć i przytrzymać rękę to albo się zgłoś do neurologa bo nie masz czucia w dłoni albo ci termostat nie puszcza... i wtedy sie wietierok nie załączy nawet na czujniku za melon dolarów... |
|
|
|
 |
Mici125
Gość
|
Wysłany: 2010-04-12, 16:11
|
|
|
Witam.
Chciałbym zapytać, czy w chłodnicach w skodach stosowano takie same czujniki jak w polówkach? Chodzi mi o gwint i temperatury wł./wył. Chłodnicę mam ze skody 120 (chyba) i metodą eliminacji padło właśnie na czujnik. A chłodzenia silnika włączaniem grzania kabiny mam już dość :P |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2010-04-12, 20:39
|
|
|
| gwint jest ten sam co do czujnika to nie wiem ale może być inny zważywszy ze w skodzie wchodzi 7l cieczy chłodzącej.załóż trabantowy nie jest aż tak drogi |
|
|
|
 |
Mici125
Gość
|
Wysłany: 2010-04-12, 20:55
|
|
|
| No właśnie chłodnicę mam o połowę większą niż seryjna. Ale jak gwint jest ten sam to faktycznie lepiej zainwestować w trabantowy. Dzięki i pozdrawiam :) |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-04-13, 15:48
|
|
|
| A u mnie czujnik włącza wentylator dopiero z zielonego na czerwony. Czy tak może być? |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-04-13, 16:24
|
|
|
| Nie,nie może tak być!!!!Czerwona lampka nie powinna sie nigdy palic temperatura robocza to jedna zielona,w czasie upalów w korku czy na torze to góra dwie chwilowo,bo wtedy sie załacza wiatrak Przegrzewasz silnik i w krótkim czasie go zamęczysz...sprawdz stan układu chłodzenia,czy jet dobrze odpowietrzony czy jest płyn w układzie. |
|
|
|
 |
Chany
Gość
|
Wysłany: 2010-04-13, 17:34
|
|
|
A mi odkąd pamiętam coś nie sztymuje z tymi diodami, normalnie po odpaleniu jeżeli w ogóle zaświeci pomarańczowa to dosłownie na 5, 10 sekund i pierwsza zielona, a jak troszkę się zagrzeje to druga zielona i tak jest odkąd pamiętam.
Wiatrak załączam zawsze przyciskiem podczas postoju, dla bezpieczeństwa by nie zagotowało.
Ale pierwsza kontrolka czasem w ogóle nie działa, nawet na zimnym, i jakby to można naprawić? dioda spalona nie jest, musi coś nie łączyć, lub sam niewiem... |
|
|
|
 |
|
|