|
Uklad wydechowy |
| Autor |
Wiadomość |
Sergiusz
Gość
|
Wysłany: 2002-10-08, 17:43
|
|
|
Czesc!
Mam zamiar zmodyfikowac uklad wydechowy. Dowiedzialem sie, ze srodkowy tlumik mozna wymienic na srodkowy od duzego Fiata. Mam nadzieje, ze z dopasowaniem tego nie bedzie problemow. Nie wiem jednak co z koncowym. Wywalic go i zamontowac kawal rury z koncowka? Chodzi o to, zeby to mialo jekies fajne brzmienie i nie kosztowalo tyle co Remus.
[%sig%] |
|
|
|
 |
Mikołaj "psik"
Gość
|
Wysłany: 2002-10-08, 19:30
|
|
|
ja wyrzucilem koncowy i wstawilem sportowy szczecinskiej firmy ACT - dzwiek - rewelacja i ludzie sie ogladaja -policja tez :) - kosztowalo mnie to 350zl
a wyglada to tak :http://cartoontrabant.pl/zloty/objazdowy2002/foto006.jpg |
|
|
|
 |
Lukasz Ludziejewski (Roba
Gość
|
Wysłany: 2002-10-15, 00:05
|
|
|
sposob numer jeden (tak jak ja mam):
wszystko zostawic, a ostatni tlumik zamienic na CADRONA (od Garba). Koszt nowego Cadrona to 400PLN, ale uzywanego dostaniesz za 100PLN, a dzwiek niesamowity :))
sposob 2: srodkowy tlumik wywalic, a na tyl od poldka
[%sig%] |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-05-08, 21:46
|
|
|
Znów sorki za wykopaliska, ale musze jakoś wczas wymienić tylny tłumik (zapchał się biedaczek, teraz ma dziurę ale przy 80 i tak już kopci strasznie, więc ostatecznie będzie do wymiany).
I teraz tak: o fiutowskim tłumiku czytałem tu i ówdzie, ALE:
1. Czy chodzi o ostatni, przelotowy tłumiczek z kredensa, czy o ten środkowy?
2. Czy jak wywalę ten "kwadratowy" trabanciarski tłumik to będzie jakąś większą filozofią założenie tego ze 125? Chodzi o podwieszenie, zestawienie z oryginalnymi rurkami itd.
3. Bardzo mi pasuje ten pomysł, bo nowy tłumik do kanta to koszt 30 zł |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2005-05-09, 15:28
|
|
|
| za przerobienie mocowan i spawanie rur zaplacisz wiecej niz roznica w cenie pomiedzy oryginalem a tym do fiata. |
|
|
|
 |
Bigos
Gość
|
Wysłany: 2005-05-10, 07:44
|
|
|
Ja usunołem wyszstkie tumniki mam tzw. wolny wydech zakończony rotacyjnym By. Węglarski , troszke przypomina tumniczek z motorku. Ale efekt jest porażający , na wolnych obrotzch mruczy fajowo , a tak koo 5000rpm to pięknie suczka wyje . Tutaj można tego posłuchac
|
|
|
|
 |
Bigos
Gość
|
Wysłany: 2005-05-10, 07:46
|
|
|
| http://www.dedek.republika.pl/filmy/polonez%20suzuki.wmv |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2005-05-10, 12:06
|
|
|
| Jak ktoś chce tłumik od kredensa to zapraszam. U mnie w garażu zalegają 2 jeden nowy a drugi używany w średnim stanie. Odpale za pifko :) |
|
|
|
 |
newman
Gość
|
Wysłany: 2005-05-10, 23:36
|
|
|
| a czy ktos probowal zakladac strumienice do trabika 601?? ma to sens? |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2005-05-11, 08:03
|
|
|
| nie ma... Strumienica zwiększa przepływ spalin. W trabancie spaliny muszą stawiać jakiś opór bo nie ma zaworów. jak założysz strumienice to będzie ci palił jak smok i nic poza tym. |
|
|
|
 |
newman
Gość
|
Wysłany: 2005-05-11, 08:51
|
|
|
| czyli najlepszym wyjsciem jednak bedzie prezlotowka od 125p? |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2005-05-11, 10:10
|
|
|
Najlepszym dostępnym w Polsce wyjściem jest coś takiego:
tłumik Węglarskiego |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2005-05-11, 12:10
|
|
|
| a montowal ktos strumiennice zamiast 1 tlumika? |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2005-05-11, 12:11
|
|
|
| chodzi mi o 1.1 ;] |
|
|
|
 |
Bigos
Gość
|
Wysłany: 2005-05-12, 07:30
|
|
|
| Brq strumienica zamiast pierwszego tumnika to poprostu nic innego jak strzelanie z tumnika po puszczeniu gazu na biegu , tam paliwo sie dopala , oczywiście zależy jaka strumienica ja mówie o łuskowej , troszke głośniej chodzi tumnik , spalanie powinno sie troszke zwiększyć ,ale dla najfajniejszego fektu proponuje filtr stożkowy z strumienicą szczelinową . Słyszałęm coś takiego niczym N-grupowy wydech!! Naprewde fajnie chodzi!! |
|
|
|
 |
|
|