Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pozom paliwa
Autor Wiadomość
JAKUB FLAKIEWICZ
Gość
Wysłany: 2007-04-13, 10:01   

Potrzebuje dowiedziec sie jaki powinien być poziom paliwa w 601, i jak to sie mierzy ??

motospec
Gość
Wysłany: 2007-04-13, 10:56   

Było setki razy na forum następnym razem zanim napiszesz nowy temat użyj opcji: szukaj.

A tak poza tym:
Gaźnik 28HB - 22mm. od górnej krawędzi komory pływakowej.

Gaźnik 28H-1 - 26mm. od górnej krawędzi komory pływakowej.

Kontrolę poziomu paliwa należy przeprowadzać przy
użyciu przyrządu składającego się z przezroczystej rurki z końcówką, którą wkręca się
zamiast śruby zaślepiającej dyszy głównej.

Możesz zastosować coś podobnego, wtedy w rurce będziesz miał taki sam poziom jak w komorze.

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2007-04-13, 11:59   

noi co z tego ze setki razy jak to fszystko ejst tak tumaczone ,że jak ktoś 1 raz gaźnik widzi to nie wie o co chodzi .pisze 17,6 mm od pokrywki pływaka do??neich ktoś raz a porządnie napisze jak to ustawić z którewgo miejca do którego mierzyc ja ustawiłem po swojemu to 17 ,6 i jest okej

Goofy
Gość
Wysłany: 2007-04-13, 14:25   

A ja tak troche z innej beczki - Czy to normalne ze minimalny poziom paliwa w baku niezbędny do jazdy wynosił 6 litrów? Bo u mnie tak właśnie się dzieje. Dochodzi do 6l, i koniec płynnej jazdy...rezerwa też nic nie daje, coś tam spływa, ale mizernie i trzeba czekać aż się gaźnik napełni...
Czy macie jakiś pomysł co to mogło by być? Bak był czyszczony, to pewne.
Z góry dzięki :)

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2007-04-13, 14:55   

a kranik sprawdzales? moze masz przytkana dziurke jak przelaczasz na rezerwe.

Piotrek Repeta
Gość
Wysłany: 2007-04-13, 20:11   

Wszystko o gaźnikuczego nie znalazłem na forum www.2takter.de. Przynajmniej do tego typu gaźnika.

Goofy
Gość
Wysłany: 2007-04-15, 10:05   

No kranik sprawdzałem. od zamontowania tak ma. 6 litrów i niby paliwko jest, jak odkręcić przewód przy gazniku to sie niby ładnie leje, a jednak płynnie jecać nie chce...

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2007-04-15, 12:23   

no to masz winowajce. wymien na inny i zobacz roznice.

JAKUB FLAKIEWICZ
Gość
Wysłany: 2007-04-19, 18:20   

ludzie co z tym poziomem paliwa

piszecie mi że
Gaźnik 28HB - 22mm. od górnej krawędzi komory pływakowej.

Gaźnik 28H-1 - 26mm. od górnej krawędzi komory pływakowej.

Kontrolę poziomu paliwa należy przeprowadzać przy
użyciu przyrządu składającego się z przezroczystej rurki z końcówką, którą wkręca się
zamiast śruby zaślepiającej dyszy głównej.

A skad teraz taki przyżad.

MAM BARDZO DUZA PROSBE DO KOGOŚ KTO POSIADA KSIĄŻKE OD 601 O SPRAWDZENIE DOKŁADNIE POZIOMU PALIWA W GAZNIKU. Z TEGO CO SIE ORIENITUJE W KSIAZCE JEST PODANY ODSTEP MIEDZY PŁYWAKIEM A POKRYWKA. TA WATROSC JESTEM W STANIE USTAWIC DOMOWYMI SPOSOWABI BEZ PROBLEMU. POMOCY LUDZISKA!!!!!!!!!!!!!!!!

magik
Gość
Wysłany: 2007-04-19, 23:24   

możesz i tak i tak. Tyle że dane podane służą do pomiarów za pomocą suwmiarki. Czyli od dolniej krawędzi komory pływakowej do górnej częći pływaka (ale nie do blaszki która jest w tym miejscu przylutowana).Poziom powinno się regulować dokładając bądź odejmując podkładkę która znajduje się pod zaworkiem iglicowym. Oczywiście jeśli blaszka jest mocno wygięta to trzeba ją doginać.

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2007-04-21, 19:46   

Jeżeli masz w zaworku sprężynkę to nie ustawisz dobrze poziomu na suwmiarkę, mierząc odstęp mdzy pływakiem a krawędzią gaźnika.
Zrób lepiej sobie super prosty przyrząd do pomoatu poziomu przy zamkniętym gaźniku. Ja mierzyłem przy otwartym ( odległość pływaka od krawędzi ) i zawsze było źle. Przyrząd robi się tak: wykręcasz tą dużą śrubę z boku na samym dole gaźnika, wkręcasz ok. 1 cm.( tak jakbyś wkręcał śrubę ) przeźroczysty plastikowy wężyk długości ok. 15 cm i ewentualnie uszczelniasz go np. butaprenem.
(następnego dnia, kiedy klej wyschnie )
robisz z tego wężyka fajkę(zaginasz go do góry ). Zamykasz wymontowany gaźnik i lejesz paliwo do gaźnika jego wlewem . W tym wężyku będziesz widział jak wysoko jest paliwo w komorze gaźnika. Jak gaźnik przestanie już przyjmować wlewane paliwo (czyli zaworek się zamknie ) to zmierz poziom paliwa. Jak będzie inny niż podali ci koledzy, otwórz gaźnik i lekko (!!! ) doginając blaszkę od pływaka wyreguluyj go. Ten wężyk przyklej sobie do gaźnika przylepcem. Po ustaleniu poziomu wyrzuć wężyk, wkręć śrubę i będzie OK. Ja tylko tak reguluję gaźnik i zawsze jest OK. Inne metody to półśrodki.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi