Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
przednie sprezyny w 1.1
Autor Wiadomość
analgetyk
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 15:13   

Witam,

Ostatnio zauwazylem, ze trabi z lewego przodu stoi nieco nizej niz z prawej strony, chwila namyslu i konsultacji z ojcem i najprawdopodobniej pekla mi sprezyna, bo nic innego to raczej byc nie moze (czy moze?). Przegladalem dosc uwaznie forum, ale nie moglem znalesc nigdzie informacji czy mozna dostac gdzies nowe sprezynki, ewentualnie czy mozna zamontowac jakies zamienniki, bez wiekszych przerobek. Z gory dzieki za info

Pozdrawiam

arek_353
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 15:20   

osobiście nie spotkałem w sprzedaży nowych spręzyn
hmmm zamienniki tez raczej nie ma taakowych
to będzie bardzo idiotyczne co napisze ale pozostaje tylko używka , chyba , że któryś z kolegów będzie miał jakieś ciekawsze pomysły

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 16:18   

Kilka lat temu zachciało mi się ciąć sprężyny i rąbłem 3,5 zwoja z przodu i 3 z tyłu.Po miesiącu stwierdziłem,że auto jest do dupy i ,że wracam do oryginału.Tylne sprężyny wyjąłem zapasowe z garażu ale przednich za cholerę nigdzie nie mogłem znaleźć.Pojechałem więc na szrot z tymi ciętymi sprężynami i dobrałem sobie 2 identyczne tyle,że dłuższe.Złomiarz jednak nie miał pojęcia od czego są.Po założeniu do Traba okazało się że stoi on dużo wyżej niż seria i jest twardy a podczas jazdy po dziurach amortyzatorom kończy się górny zakres skoku.Skróciłem je więc o 2 zwoje i jest idealnie tylko,że wznios sprężyny jest większy niż w seryjnych Trapolach ale jeżdżę już tak 4 lata i ok.
Pozddro!

Łukasz Trzciński
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 16:39   

Kiedyś na allegro jakaś firma robiąca sprężyny w tytule aukcji miała sprężny do wszystkich samochodów. Wysłałem im maila czy posiadają do trabanta
Mieli tyle że za komplet na tył chcieli 290 zł

analgetyk
Gość
Wysłany: 2007-01-15, 12:57   

na allegro znalazlem kolesia, ktory ma sprezyny po 35zl/szt, uzywane, koles to samo mowi, ze nigdzie nawet zamiennikow sie nie dostanie. nie chce jednak od kolesia kupowac,bo w sumie nie wiadomo w jakim stanie sa te sprezyn i wolalbym jakies bardziej "sprawdzone" rozwiazanie, wiec kolejne pytanie, jakby tak sprezyny odczegos innego uciac tak zeby je wpasowac do traba, bo skoro byly skracane trabantowe sprezyny, to inne tez da rade, tylko chcialbym wiedziec jakie by mogly pasowac po docieciu/skroceniu

Złoty
Gość
Wysłany: 2007-01-15, 19:17   

jezeli masz mozliwosc kupic sprezyny za 35zl sztuka... to nawet bym sie nie zastanawial tylko bym kupił... Dorobienie sprezyny na zamowienie u nas w mielcu kosztuje okolo 80 zl.. Ale dorabiają jaka chcesz...

arek_353
Gość
Wysłany: 2007-01-15, 21:16   

szczerze 80 zł to zaj.... cena jak za nową

analgetyk
Gość
Wysłany: 2007-01-15, 22:57   

tylko ze te za 35zl to sa jakies uzywane, a nie mam jak sprawdzic ich stanu, nie chcialbym kupic sprezyn tylko po to zeby sie okazalo ze za 2miechy znowu mi peknie, moglbys mi zloty podeslac jakis namiar na to dorabianie sprezyn? bylbym dzwieczny

Złoty
Gość
Wysłany: 2007-01-16, 13:17   

http://www.mielec.pl/przemysl.php?id=katalog&firma=7

tutaj wszystko znajdziesz

Łukasz Trzciński
Gość
Wysłany: 2007-03-06, 23:49   

Podepnę się pod wątek.
Jakie są wymiary czy też parametry sprężyn tylnych w 1.1 kombi?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi