Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Leje z chłodnicy w 1.1
Autor Wiadomość
MarkusM
Gość
Wysłany: 2007-03-05, 16:07   

Witam. Mam taki o to problem w moim 1.1
Otóż zauważyłem dzisiaj że kapie z chłodnicy.
Niby niedużo ale od małych wycieków się zaczyna.
Czy można to jakoś uszczelnić - jakieś specyfiki czy trzeba spawać.

I proszę mi nie pisać żeby wlać płynów uszczelniających bo wiem z własnego doświadczenia że to nic nie daje.

Pozdrawiam

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2007-03-05, 16:12   

Najlepiej kup nową chłodnicę.Ja kupiłem od VW Polo 1.3 nówkę w sklepie za 160 zł i nic mi nie uciekło już od grudnia a na oryginalnej wiecznie coś było nie tak.

MarkusM
Gość
Wysłany: 2007-03-05, 16:16   

A pasuje bez problemu?
Nic się nie dzieje jeźdzo OK?

crash (b-stok)
Gość
Wysłany: 2007-03-05, 19:57   

Witam ponoc sa jakies specyfiki do klejenia chlodnic tylko trzeba by bylo sie rozgladnac troche moze to tanszy sposob niz wymiana ale kto jak woli pozdro

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-03-05, 21:26   

skleić sie nie da na długo...
ja to lepiłem najróżniejszymi specyfikami i max pół roku wytrzymywało takie klejenie. A to co wydałem na płyny i kleje to bym dawno nową chłodnice kupił....

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2007-03-05, 21:30   

cześć,. są takie proszki koszt ok 5zl wsypujesz do zbiorniczka na rozgrznym silniku jesli wyciek tak jak mowisz jest nie duży to da rade. kiedys tego uzywałem i pomoglo teraz kolega tez wsypał do polo bo płyn mu uciekał i tez sie uspokoiło.pozdro

MarkusM
Gość
Wysłany: 2007-03-05, 22:07   

A wartborgini albo ktoś inny powiedzcie mi czy ta chłodnica od VW Polo 1.3 by pasowała i czy dużo przerabiania przy niej by było żeby dopasować.

Albo wogóle jaka inna chłodnica by podeszła.

Pozdro :-)

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2007-03-05, 22:37   

Wystarczy odrobina umiejętności technicznych i sobie sam zrobisz wieszaczki z metalowych pasków do chłodnicy z VW Polo.Ja tak zrobiłem.Jeden wieszak jest przymocowany do mocowania zamka przy atrapie a drugi jest przykręcony do ucha, które było mocowaniem chłodnicy, z tym, że musiałem to ucho odgiąć kombinerkami o 90 st.
Żałuję tylko,że nie zrobiłem tego 2 lata temu jak zaczęły się problemy z oryginalną chłodnicą.
Pozddro!

szkielu
Gość
Wysłany: 2007-03-06, 23:10   

ja mam chłodnicę z golfa 2. chwila pracy nad mocowaniem i jest dobrze. juz 2 lata.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-03-07, 00:57   

kiedyś pogromcy mitów sprawdzali czym można uszczelnić chłodnicę i wbili jedno czy tam kilka JAJEK do płynu chłodniczego na gorącym pracującym silniku i wyciek ustał...

MarkusM
Gość
Wysłany: 2007-03-07, 07:33   

hehehe
racja
oglądałem to.
No ciekawe - może spróbować???????
A co jak mi jajecznica wyjdzie z chłodnicy hehehehe

ciekawe czy uwzględnią reklamacje

Pozdro :-)

Mally2105
Gość
Wysłany: 2007-03-07, 22:40   

W obu polowkach mam chlodnice z VW GOLF 2 1.0...sam sie zdziwilem,ze taki silniczek tam byl...W obu dziala bez zarzutu.Oczywiscie rzezba z mocowaniami,ale da sie zrobic (thx batman i qba)

papieju
Gość
Wysłany: 2007-03-08, 10:41   

Też mi ciekło dołem, tam gdzie plastik styka się z metalem. Magiczny proszek szamana - srebrny w takim walcowatym opakowaniu, kolorystyka ala flaga amerykańska - działa piknie do dziś. Tym samym uszczelnialiśmy Fiata Crome - tylko że tam się lało siurem prostym - 2 opakowania i już ze 3 lata gość jeździ. Jak nie masz kasy na nową chłodnicę - można śmiało aplikować.

czubek
Gość
Wysłany: 2007-03-09, 17:25   

najlepiej nową chlodnice bo niema sendu łatać.

Jaco007
Gość
Wysłany: 2007-03-12, 22:02   

Kup chlodnice od VW Golfa 1.1-1.3 na www.hansauto.pl jak ja to zrobilem. Podkreslam ze NIE MAM Z NIMI NIC WSPOLNEGO! Taniej i lepszej nie znajdziesz. Ja wybulilem 135zl i wiem ze kilka osob z forum tez to zrobilo po moich namowach i nikt nie zaluje. Najlepszy i sprawdzony sposob - montaz banalnie prosty - rzezba tego nie mozna nazwac na pewno ;) - wystarczy jakis uchwyt lub paski plastikowe jak u mnie i problem z wyeciekami mija! Polecam i pozdrawiam!

Jacek

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi