Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] 10 l/100km czy to możliwe??? (benzyna)
Autor Wiadomość
art i
Gość
Wysłany: 2007-02-26, 23:24   

witam!
mam nadzieje że znajdę tutaj pomoc od dośwadczonych trabanciarzy.otoż jestem po testach mojego trabanta polo1.1 i stwierdzam że... spala mi 10 litrów benzyny na 100 km!!! czy to możliwe???dlaczego??? czy można postawić jakąś diagnoze na takie zużycie paliwa lub czy można jakimś to sposobikiem sprawdzić co jest nie tak.
jedynie co moge podpowiedzieć to fakt że, trabant pracuje jakby na podwyzszonych obrotach, tak jakby cały czas było włączone ssanie.no ale niestety nic wicej nie mogę powiedzieć bo poprostu się nie znam na tym zupełnie.
proszę i pomoc!!!
pozdrawiam!

pelu-p
Gość
Wysłany: 2007-02-27, 00:24   

na ssaniu to napewno mozliwe

Baciar
Gość
Wysłany: 2007-02-27, 01:09   

zbadaj ssanie.Zobacz czy odbija czy linka sie nie zaciela.Recznie odciagnij ssanie i sluchaj czy zmniejszaja sie obroty

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2007-02-27, 11:21   

W temacie warto napisac zagadnienie...

W 1,1 nie ma linki ssania,
a powodów może być pare - m.in. źle działające ssanie, źle ustawiony gaźnik, źle ustawiony zapłon...

jeśli nie znasz się zupełnie jak napisałes to albo znajdź kogoś z Trabantem kto się zna, albo wybierz się do mechanika.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-02-27, 11:32   

powodem też mogą być dystanse jakie pokonujesz autem, bo tego nie sprecyzowałeś. Jeśli robisz np. kilka przejazdów dziennie po 2-3km i silnik nie zdąży się rozgrzać, to 10/100 wcale nie jest dużym spalaniem...

Bartosz Sokołow
Gość
Wysłany: 2007-02-27, 11:54   

Bry

Wartborgini slusznie zasugerowal...
Zasadniczo na spalanie w 1.1 ma tez wplyw to z jaka predkoscia jezdzisz. Generalnie w trasie najlepsza predkosc to 80-90. jak bedziesz latal 100 to Ci spalanie skoczy.
Jak jezdzisz delikatnie to jest wszystko ok. Jak masz dwa polozenia gazu 0 i "Pelen Ogien" to tez Ci bedzie duzo zarlo.

A swoja szosa to sprawdz ssanie

art i
Gość
Wysłany: 2007-02-27, 13:53   

hmmm...
co do prędkości to nie wyciągam z niego więcej niż 80km/h
codziennie przejeżdzam natomiast jakieś 40 km wiec niemożliwe aby się jeszcze nie rozgrzał.
możliwe że to ssanie, ale skoro nie ma linki to w jaki sposób mam sprawdzić czy to własnie to?
pojechać do mechanika - też wyjście, ale wiąże się już z większymi kosztami
czy mozna więc to jakoś sprawdzić samemu???
proszę o pomoc!
pozdrawiam!

batman
Gość
Wysłany: 2007-02-28, 20:17   

powiem najprościej jak to sprawdzić jak przejedziesz koło 10kilometrów i jest silnik nagrzany zdejmij gume z gaznika co doprowadza powietrze. zobaczysz tam prostokonty otwór w którym sie znajduje klapka , taka prostokontna przy taki nagrzaniu silnika powinna byś idealnia w pionie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi