|
Webasto - Trabant |
| Autor |
Wiadomość |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-02-22, 19:14
|
|
|
Część.
Kupiłem wczoraj kompletne webasto do trabanta za 30zł jest kompletne ( nagrzewnica, zbiornik paliwa, pompka paliwa, dmuchawa, przełączniki z kontrolką ) ale pompka paliwa jest rozkręcona a nie wiem dokładnie jak ją złożyć tzn. Są w pudełeczku dwie sprężynki jedna duża i gruba druga cieńsza ale za to chuda. Jak wsadzić te sprężynki?? Ma ktoś może zdjęcia rozebranej takiej pompki i mógł by mi pokazać strzałką gdzie mają iść te sprężyny. A druga sprawa to czy miał ktoś zamontowane z was takie webasto w trabancie sedan a nie kąbi jak tak to w którym miejscu??
Dzięki za pomoc Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Benek
Gość
|
Wysłany: 2007-02-22, 20:51
|
|
|
| podpytaj Lewego,on ma webasto w Dziadku :) |
|
|
|
 |
nemol
Gość
|
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-02-22, 22:27
|
|
|
| dzieki za fotki i schemat!! Ale kurcze przydało by sie jeszcze tej pompki zdjęcie co i jak z tymi spręzynkami dwoma ;P to jak bedziesz mnial czas to zrob fotki prosze... Ja poczekam. Dzieki Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-02-22, 22:41
|
|
|
| A jakie paliwo do takiego webasta lejecie ?? mieszanki jakies robicie czy czysta ropa?? opał?? naczym najlepiej chodzi takie cudo??? |
|
|
|
 |
nemol
Gość
|
Wysłany: 2007-02-22, 23:05
|
|
|
| benzyna |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-02-22, 23:08
|
|
|
| a dalczego mi to webasto normalnie na ropie odpalalo ?? |
|
|
|
 |
Kozak
Gość
|
Wysłany: 2007-02-23, 10:47
|
|
|
| To zrobiłeś super interes za 30PLN komplecik. Mi brakuje tego wyłącznika o 1 2 możesz mi wysłać fote jak to wygląda? |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-02-23, 13:02
|
|
|
| Okej. Dzisiaj jeszcze zrobie fotki i wyśle je tobie. |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
|
|
|
 |
nemol
Gość
|
Wysłany: 2007-02-23, 21:13
|
|
|
| na ropę chodziło?A co masz na zbiorniku paliwa napisane: Nur fur Benzin.:) |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-02-23, 21:35
|
|
|
| no odpalilo na ropie... :p znaczy hymm to byla ropa z jakims czyms (chyba rozpuszczalnik). To jak kto wie jak tą pompkę złożyć?? |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2007-02-23, 21:52
|
|
|
| Qrcze, gdzie znalazłeś takie cudo za 30zł? :D Super interes :D:D:D |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-02-23, 23:34
|
|
|
| Na szrocie koło niedaleko mojego domu... z wartburga wykręciłem 353 ale jakis na wypasie był chromowane klamki itp... Ej chłopaki jak ma działać ta pompka ?? a moze pompke zastępczą dac jakąś zamiast tej ??? od czego podpasowac nowa pompke ?? |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-02-23, 23:58
|
|
|
Chłopaki a jakas pompka od spryskiwacza ?? albo np jakbym zamiast tej pompki podlonczyl pompke paliwowa od Forda Siera?? (bo mam taka elektryczna) dzialalo to bendzie ??
czy to musi byc taka i koniec?? czy cisnienie paliwa sie niezmnieni wtedy ?? poratujcie bo tylko tego mi jeszcze brakuje ;P
PozDDRawiam i Dzięki |
|
|
|
 |
|
|