Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Malowanie nowego duro
Autor Wiadomość
Ługol
Gość
Wysłany: 2007-02-03, 00:10   

Jako że poprzedni post zniknął co często zdarza się na tym forum ponawiam pytanie, kupiłem nówkę błotnik i nie wiem jak go pomalować, jaki dac podkład, taki do plastiku czy zwykły??? Poradźcie mi, dysponuje oczywiście kompresorem, pozdro.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-02-03, 10:04   

Proponuję odnaleźć posta pt. RADY DLA LAKIERNIKA AMATORA :) bo za chwilę i ten post zniknie...

Robert B. Booster
Gość
Wysłany: 2007-02-03, 12:09   

i tO jest walsnie bezsens!!!!!!!!!!!!!!!!! czemu znikinie, Trzeba przepier...ic teman na 5 stron i nic potrzebnego dla danego przypadku. ( tak bylo umnie z poszukiwaniem cewek do elektronika )Pozdrawiam (w szegulnoscie moderatorow)

JaJer
Gość
Wysłany: 2007-02-03, 13:21   

No proszę, troszkę techniki i już można się pogubić.
Jak przeczytasz 5 stron to będziesz mądrzejszy.
Jeśli nie umiesz szukać to znajdź kogoś co wyszuka i poda na tacy, ale po co szukać jak można powielać tematy.
I całe szczęście że powielone znikają bo gdyby nie znikały to wyszukiwarka zamiast wspomnianych pięciu stron znalazłaby pięćdziesiąt.

Pozdrawiam

Ługol
Gość
Wysłany: 2007-02-03, 15:54   

Czy tak trudno podać jaki podkład zastosować?! Przeczytałem FAQ ale tam tematem przewodnim jest malowanie odkurzaczem lub wałkiem!

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-02-03, 18:18   

Kurcze Ługol... Po prostu przeczytaj:
http://forum.cartoontraba...&thr=254#M16196

Wydaje mi się, że jest tam napisane co jakiej marki a nawet ceny są itd. Nie chcę być nie przyjemny ale jak ktoś mówi o MALOWANIU trabanta to patrzę na niego z politowaniem... MALUJE SIĘ POKÓJ, Trabanta i auta się lakieruje - też pamiętam jak sam się chciałem za to brać, ale po tym jak zobaczyłem ile pracy trzeba włożyć w prace lakiernicze i ile doświadczenia trzeba mieć w tym zakresie nie odważyłbym się sam lakierować samochodu - no chyba, że rzeczywiście chciałbym go tylko pomalować - pojechałbym do OBI kupił białą farbę podkładową jaką bądź nawet do drewna dużąąą puszkę farby pare wałków i dawaj... Ale nie o to chodzi. Ja ci nie pomogę - oddałem auto w ręce profesjonalistów i oni zastosowali podkład i to napewno zwykły podkład do metalu.

macq
Gość
Wysłany: 2007-02-03, 20:55   

zwykły podkład.....

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2007-02-03, 21:54   

Mogę Ci powiedzieć, że maluje się jak zwykłą blachę jeśli Ci to cokolwiek powie;) a jesli nie, to polecam www.lakierowanko.info to jest to samo co www.lakierowanko.forumsplace.com tylko, że zmieniony adres. Jeśli chcesz zgłębić teorię tego fachu to milej lektury;)

Ługol
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 00:01   

O i to jest rzeczowa odpowiedź, thx chłopaki. Ja samochody maluje i całkiem dobrze mi to wychodzi, pozdro & peace

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 13:58   

hehe, kupiłeś u kendziora ten błotnik ;-) )))

maluj tak samo jak blachę, z tą małą refleksją ;-) że nie musisz dawać nic antykorozyjnego ;-) )))

plastik a duroplast to dwie zupełnie różne rzeczy.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 20:30   

"Ługol" i "Robert B. Booster" - zadajcie sobie troche trudu i przeczytajcie wiadomosc ktora dostaliscie w momencie usuniecia tematu.

Jesli nie bedziecie sie stosowac do przyjetych tu norm, tylko na sile narzucac swoj styl polegajacy na pytaniu o wszystko co do glowy wpadnie bez prob szukania to kazdy temat, ktory zalozycie, a dotyczy spraw pojawiajacych sie na forum co tydzien zostanie usuniety bez zadnego uzasadniania i zbednych dyskusji.

bRq
Gość
Wysłany: 2007-02-10, 01:09   

Ługol, jak jeszcze potrzebujesz pomocy to odezwij sie do mnie na gg: 376874 ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi