Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie do WSZYSTKICH !! Pomocy !!
Autor Wiadomość
Ciompek
Gość
Wysłany: 2007-02-06, 11:59   

Witam. kupilem Trabanta 1.1 Polo dnia 14.12.2006. trabant niemial juz ani przegladu ani ubezpieczenia bo przeglad sie skonczyl 20.03.2006 a ubezpieczenie skonczylo sie 10.04.2006r. a wiec kupilem juz go bez OC i przegladu i tak stoi do teraz. poprzedni wlasciciel nawet nie pomyslal zeby go wyrejestrowac zaraz po skonczeniu sie OC. a chcial bym go teraz wyrejestrowac na jakis rok moze dluzej zeby go zrobic na cacy i puzniej zarejestrowac na siebie. Wiec zwracam sie z pytaniem czy moge go teraz wyrejestrowac bez zadnych oplat i za rok wyrobic nowy dowod , wykupic OC i zrobic przeglad. dlatego sie pytam bo niewiem gdzie sie skierowac z tym pytaniem i do kogo :D Z GORY DZIEKI ZA ODPOWIEDZ !!! :)

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2007-02-06, 12:32   

najepiej jak się skierujesz do ubezpieczalni np Pzu.Ale z tego co mi wiadomo nie można teraz auto wyrejestrować na ajkiś czas chyba ze jest zabytkiem.Ateraz jak będziesz chciał auto zarejestrowac to bedziesz musiał opłacic zaległe ubezpieczenie.bo z przeglądem to prroblemu nie ma.pozdro

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2007-02-06, 13:34   

Zgodnie z prawem powinienes ubezpieczyc auto w dniu zakupu.
Nie ma obecnie mozliwosci wyrejestrowania pojazdu.
Sprobuj zmienic umowe ze sprzedajacym na aktualna date i oplacic OC - wtedy nie bedziesz mial problemow.
Co do rejestracji to zgodnie z przepisami jest 30 dni od momentu zakupu.

Uważaj - fundusz gwarancyjny czuwa...

Ługol
Gość
Wysłany: 2007-02-06, 17:42   

Jeżeli sprzedający zgłosił fakt sprzedania samochodu do ubezpieczyciela a według nowej ustawy ma taki obowiązek w ciągu 30 dni od daty zbycia pojazdu to pozamiatane! Możesz się spodziewać niedługo telefonu od windykacji o zapłatę za polisę OC, która automatycznie przechodzi na Ciebie. Już od dawna nie mozna wyrejestrowywać samochodów!!!

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-02-06, 17:50   

Moja rada zrub myk "na bezdomnego" szukasz na dworcu kolejowym bezdomnego z dowodem osobistym dajesz mu 30zl zato jak spisze z toba 2 umowy kupna, sprzedazy i w ten sposub masz legalnie sprzedanego trabanta (dokumenty) a jak skonczysz go robic to go (odkupujesz) prosta sprawa jest... wystarczy sie postarac i chciec puiszesz 2 umowy jedna z data (najlepiej wstecz) i druga bez daty (jak skonczysz to wpisujesz sobie date i idzesz do uzedu) i tyle filozofi :) ja tak zrobilem i jestem zadowolony nieraz tak robilem i to dziala. pozdrawiam

rafcio1
Gość
Wysłany: 2007-02-06, 19:01   

Michał ma łeb!

rafcio1
Gość
Wysłany: 2007-02-06, 19:10   

I jak ktoś wcześniej pisal, na ten fundusz gwarancyjny trza uważać jak japierdziu, bo mnie już ścigają, 2400 chcą odemnie bo powyżej 2 tygodni zapomniałem ubezpieczyć, to nie przelewki! Na szczęście żadnego pisma nie udało im się jeszcze doręczyć, bo akurat zmieniłem miejsce zameldowania i na stary adres przysłali atam ktoś odebrał otworzył i dzwoni do mnie, to ja mówie żeby zapakował w koperte i odesłał bo ja tam od kilku miesięcy nie mieszkam przecież, a teraz jestem za granicą akurat za każdym razem jak listonosz puka.

Ciompek
Gość
Wysłany: 2007-02-07, 08:50   

hehe z tym bezdomnym mi sie podoba :D troszke lipa bo niechce sie pozbywac trabiego z tego powodu a tez niecche placic zaleglego ubezpieczenia :/ cos musze wymyslic:) Dzieki:)

Ciompek
Gość
Wysłany: 2007-02-07, 09:47   

a jeszcze takie jedno pytanko chce teraz wyrejestrowac trabanta to musze go oddac na zlom i z papierkiem ze zlomowiska isc do urzedu i go wyrejestrowac? Jezeli tak to czy mogl bym sama byde bez silnika wywiesc na zlom i to bedzie jako ze wyrejestruja mi go jako calosc? niewiem czy to dobrze ujalem :D ??????

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-02-07, 17:41   

na zlom szkoda auta... zabiorom go zadarmo i dotego musi byc wmniare kompletyny.. silnika niemozesz zabrac.. dlatego zrub myk na bezdomnego bo to dziala... sam tak robilem... jak juz chcesz oddac trampka to sprzedaj na bezdemnego papiery to czego niechcesz oddaj na zlom a to co chcesz sobie zostaw czy tak cyz siak bendziesz te 50-100zl do przodu niz oddac trampka za friko jakims pajacom.. moja rada taka. bezdomnych jest naprawde wiele co chca za 30zl albo za 0.5l wódki pojsc na takie cos... :) pozdrawiam. jak ktos potrzebuje bezdomnego to piszcie na PW to sie dogadamy :) da sie zalatwic:)

Ciompek
Gość
Wysłany: 2007-02-08, 14:24   

hehe nigdy jeszcze takiego czegos nie robilem ale moze i to jest dobry pomysl bo narazie innej sytuacji nie widze :) Dzieki wszystkim za rady :D Zaczynam poszukiwac bezdomnego :D hehe :D Pozdrawiam:)

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-02-08, 16:12   

Jak nieznajdziesz bezdomnego to sie odezwij to sie dogadamy ( ja napisze umowe gotowa z komputera pojde do bezdomnego i uzupelnie 2sztuki znim (jego dane + Podpis) i najwyzej wysle ci za pobraniem list z 2 umowami za 30zl :) pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi