Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
4 BIEG
Autor Wiadomość
Bysiak Adrian / Bysiu
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 04:31   

Witam wczoraj kupiłem trabanta
troche poczytałem na waszym forum
i troche dziwi mnie ze negujecie inne auta
ale nie o tym mowa.

Mam trabanta , skrzynia biegow w kierownicy
4 bieg wchodzi czasami byc moze jest ktos w stanie opisac
jak to naprawic, jakie są tego koszta.

I sprawa druga:
- trabant wyglada koszmarnie chcialbym dodac mu troche uroku
lekko odpicowac, pomalowac, zrobic w srodku tapicerki itd by byl przyjemniejszy , prosilbym o jakas pomoc.
trabant ma glownie sluzyc jako samochod reklamowy firmy
chcialbym go zrobic tak aby rzucal sie w oczy

A jezeli jest ktos z kielc na tym forum co ma trabanta
chetnie pogadam moje gg:5576540

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 07:50   

z tego co ja wiem jezeli sa problemy z 4 bieegiem to masz zaspawany tzw "hycomat" to sprzenglo co jak puszczasz noge z gazu on silnikiem niechamuje.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 07:55   

nie ma to jak fachowa porada. Musisz zrobić wolnobieżkę. Do tego trzeba wyjąć wałek sprzęgłowy ze skrzyni. Jeżeli nie nasz się na tym i nigdy nie robiłeś to daj to komuś kto potrafi.

Prorok601
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 10:42   

takze sluchaj Panie Bysiu.. a wlasciwie czytaj
na czwartym biegu w trabancie 601 jest tzw wolne kolo czyli mechanizm pozwalający na toczenie sie samochodu z wlączonym czwartym biegiem i puszczonym gazem.... nie pozwala to na chamowanie silnikiem bo to jest niezdrowe dla dwusuwa.....
mechanizm ten niestety jest niedoskonaly i szybko sie wyrabia co powoduje zanikanie czwartego biegu.. kolega Kedzior napisal juz jak to sie naprawia.. trzeba rozebrac skrzynie i wymienic wyzej wspomniane "wolne kolo" albo pobawic sie w loterię i wymienic skrzynke biegów calą.. tylko ze nigdy nie wiesz czy w nastepnej skrzynce jest sprawne wolne kolo HA!
trzeba miec dusze hazardzisty:)
a puki co to wlączając czworke wciskaj sprzeglo, pozwól silnikowi zejsc do wolnych obrotów i delikatnie wlączaj bieg.. powinien czesciej zalapywac
pozdrawiam

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 14:18   

A ja mam dusze hazardzisty i pan prorok czerpie zapewne z moich doswidczen :-) Mialem sobie ja skrzynie w ktorej sporadycznie niewskakiwal od razu czwarty bieg. I co zrobilem? ano wsadzilem inna skrzynie, w ktorej po wielkich mekach z wsadzaniem na mrozie okazalo sie ze czwarty bieg juz nie istanieje w ogole. Tydzien pozniej wymienilem na trzecia skrzynie w ktorej to bieg czwarty nie wsakakuje dokladnie tak samo sporadycznie jak w skrzyni numer 1 :-) Teraz mysle nad wymiana juz wolnego kola a nie o wymianie skrzyni :) ale puki co jezdze ze sporadycznie niewskakujaca czworke. Trzeba delikatnie zmieniac z 3 na 4 to bedzie jezdzic. Jako ciekawosta powiem ze w skrzyni z calkiem padnietym wolnym kolem cudem udalo sie je czasem wrzucic, a polegalo to na zmianie biegow na wyjatkowo wolnych obrotach przy predkosci 30km/h :) i od tej predkosci na czworce (niepolecam mino wszystko, blokujemy w ten sposob ruch i meczymy wal samochodu, spalajac przy tym wiecej paliwa).

Bysiak Adrian / Bysiu
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 14:37   

ok a co mozecie poradzic, jak odpicowac trabiego zeby zwracal na siebie uwage ...

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 14:47   

Dobry lakier fajne kola chromowane klamki ramki lamp, tyle starfdczy jesli chodzi o wizualnie. trabanta nieda sie niezauwazyc

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 15:38   

duze spojlery, wyjebane kołpaki, najlepiej te co sie kreca, neony pod spodem, nakleki tjuningowe, wydech wielkosci wiadra i koniecznie wlot na maske ze smietnika miejskiego, brewki na lampach, najlepiej z tasmy. Ciemne szyby albo lustrzane W srodku futerko i krzykliwe kolory oraz miliom przyciuskow i kontrolek. Kierownica od malucha a siedzenia od jakiejs limuzyny. A wszystko poskrecaj byle jak na blachowkrety i pomaluj waleczkiem na czerwono żólto albo niebiesko zolto. Bedziesz zwracal na siebie uwage na pewno.

a powaznie to ci radze poprzegladac internet iposzukac inspiracji jak sam masz ograniczona wyobraznie.

Bysiak Adrian / Bysiu
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 19:18   

troche nie mialem na mysli wiejskiego tuningu ;) Qbs takze daruj sobie takie wypowiedzi , a skoro jestescie tacy super to nie dziwie sie wypowiedzom coniektorych ze to forum to jeden wielki shit

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 19:21   

Chamuja bajere chłopaku... "shit" to ty masz wełbie jak smiesz tak onas gadac. jak cos niepasuje to kup malucha zamiast trabanta na reklame... bambusie...

Bysiak Adrian / Bysiu
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 19:31   

sluchaj nie ublizam ci wiec nie mow do mnie bambusie ok ?
po twojej wypowiedzi moge wnioskowac ze widac jeszcze nie dorosles
do pewnych spraw, jakim jest forum . Widac wiekszosc nie dorosla
negujecie inne auta, negujecie wszystko wy jestescie najlepsi
pokurwilo was ze tak powiem ? Wchodze tu poszukac pomocy jedyne
co dostaje do dawka tekstow rodem z przedszkola ktorymi moge
sobie podetrzec dupe.

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 20:10   

na temat skrzyni dostales porade! a moja zlosliwosc to tylko sie tyczy kwestjii niezrozumienia problemu zwiazanego z pomyslem na trabanta bo np ja mam milion roznych pomyslow na sekunde i razcej bym sie nikogo nie chcial radzic. Ale wybacz ze cie urazilem :)

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 20:14   

Adrian, słuchaj, a raczej czytaj;) Gwarantuję Ci, że Qbs miał 100% pokojowe zamiary i nie ma się czym burzyć. Doczytaj się tam ironii (bo ona w jego wypowiedzi jest). Chciał zaznaczyć, żeby modyfikacje nie były "kaszaną".
BTW z takimi odpowiedziamy to na każdym forum można się spotkać. Poprostu trochę trzeba poczytać, popatrzeć i wyczuć ludzi i atmosferę.
Rada poszukania czegoś w internecie jest dobrą radą. Pooglądaj zdjęcia na www.polskajazda.pl wejdź na strony innych bywalców tego forum np. www.601.pl (strona ZBuka). To naprawdę dobre źródło informacji i inspiracji, sam możesz zobaczyć co do trabanta pasuje, a w czym mu poprostu nie do twarzy;)
Michale C. chyba jesteś nowym członkiem tego forum. Nie wal takich tekstów ludziom, któy są nowi i szukają pomocy...

macq
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 20:17   

bysiak przewrażliwiony jestes.... tak Cie to boli, ze ktoś sobie zażartował?

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 22:37   

szuka pomocy znalazl ja ale czemu najezdza na nasze auta ?? i gada smieci wobec teog forum ?? niech chamuje bajere poprostu...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi