Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
czyszczenie przepływomierza 601
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2007-01-21, 14:10   

miałem ostatnio taka sytuację, że po wyjechaniu z myjni zwariował mi ekonomizer. Tzn przez jakiś czas pokazywał za dużo. Sprawdziłem czy ssanie się chowa i nie wykryłem nic niepokojącego. Po jakimś czasie problem ustał. Ale mam wrażnie że nie wskazuje tak samo jak przed usterką. Czy ktoś mógłby wyjaśnić czego to przyczyna. (Gaźnik wykluczam bo ustawiony) Zastanawiam się nad czyszczeniem ekonomizera ale nie wiem czy to coś da. Będę wdzięczny za rady

mitek
Gość
Wysłany: 2007-01-21, 19:57   

a może masz zawilgnięte konektory na nadkolu? Piszesz że po myjni. Na prawym nadkolu mniej więcej na wysokości kielicha amortyzatora masz połączenie przewodów ekonomizera z wiązką biegnąca do wyświetlacza diodowego, sprawdź czy nie ma tam wilgoci rozłącz i zobacz czy pod plastikowe osłonki nie dostała się woda.

Samo czyszczenie ekonomizera na nie wiele ci się przyda wewnątrz przepłukuje go paliwo, a z zewnątrz bardzo ciężko go zabrudzić. To jest bardzo prosty patent. Masz w środku śmigiełko które jest napędzane przez przepływ paliwa. Po bokach śmigiełka są diody emisyjna i odbiorcza. śmigiełko ma dziurki i po prosto każde zobaczenie się diód przez którąś z tych dziurek powoduje jakieś wskazania

Kędzior
Gość
Wysłany: 2007-01-22, 08:14   

najlepszy patent na naprawę ekonomizera to wywalenie go :) ja to zrobiłem i nie narzekam, nie małem odpowietrzenia przewodu paliwa bo bak starego typu i blokował mi czasem dopływ paliwa. Z tym ekonomizerem są same problemy tylko.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi