Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ubezpieczenia coraz tańsze !!
Autor Wiadomość
wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-23, 14:53   

Witam !!!!

Kolega dziś ubezpieczył wartka 1,3... mile zaskoczyła mnie cena...

Rok temu w styczniu zapłaciłem 350 zł za rok, na walacjach zapłaciłem 270 zł za drugiego wartka, dziś kolega ubezpieczył (w tej samej firmie u tego samego agenta) za 205 zł :)

to mi sie podoba :)

arek_353
Gość
Wysłany: 2005-12-23, 15:09   

no to fakt
ja teraz musze asterke ubezpieczyć i zmienić poj. z 1,1 na 1.8 w trabie ciekawe ile będzie dopłaty
ale mimowszystko uciekam z PZU

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2005-12-24, 17:43   

Dlaczego z pzu uciekasz?? bija??

MaxXx601
Gość
Wysłany: 2005-12-24, 19:35   

jako "poszkodowany" :P nie moge zlego slowa na pzu powiedziec :)

Placik
Gość
Wysłany: 2005-12-24, 21:00   

Dowiedziałem się że w przyszłym roku Trabanty w PZU mają zniżke 10%

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-12-25, 16:21   

Tak samo jak wartburgi, skody 105 i 120 i jeszcze kilka innych.

wartborgini -za zniżki i zwyżki były takie same?

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-25, 16:53   

tak, zniżki te same, zwyżek brak. Wszystko to samo.

bRq
Gość
Wysłany: 2005-12-26, 12:13   

Obojetnie jaki trabant ma znizke ? czy 601 czy 1.1 ?

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-12-26, 13:30   

Wszystkie pojazdy które mają wpisane w dowód markę Trabant -jasne?

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-26, 14:46   

hmmm ciekawe czemu tak... jakiś sentyment ich do trabantów naszedł ??? Może prezes PZU se trabanta kupił hehe

emilia j.
Gość
Wysłany: 2005-12-27, 21:23   

tere fere kuku! i tak bedziemy na minusie !!
link do notatki prasowej o oc o co chodzi?? pogieło ich? jak tak dalej pójdzie to tez chyba ucieknę z pzu do jakiejś samopomocy, bo co innego pozostanie? moje auto ma 18 lat! dostanie 50% w górę i wszystkie znizki taty nie pomogą.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-12-27, 22:14   

Tak to jest jak nierzetelny "dziennikarz" bierze się za pisanie. Zwłaszcza na zamówienie konkurencji. W kolejności takiej jak w tym "artykule". Po pierwsze - wiek auta nie ma znaczenia przy OC. Bzdurą jest, że auta powyżej 8 lat mają zwyżkę za wiek. Nie ma żadnej zwyżki za wiek auta -czy ma ono 8 czy 30 lat. Na dodatek jak już ktoś w którymś temacie pisał Trabanty (i kilka innych pojazdów) w OC mają zniżkę 10%. Po drugie -zniżki za wiek właściciela poniżej 26 lat były od wielu lat. I to się nie zmienia. Po trzecie -zniżka do 60% jest zniżką za bezszkodowy przebieg ubezpieczenia -tak było i to się nie zmieniło. Prawdą częściową jest, że do OC dokładany będzie Assistance -będzie Asistance Mini -czyli pomoc w razie wypadku z innym pojazdem.
Ręce opadają jak jakiś pismak bierze się za pisanie na temat o którym zielonego pojęcia nie ma. Wygląda mi to na typowy artykuł sponsorowany przez konkurencję.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-27, 23:48   

nie wiem jak w PZU ale znam kilka firm które SOWICIE "nagradzają" wiek auta SOWITYMI zwyżkami...

Krótka piłka- chcesz jeździć - płać...

ja nie mam do tej zasady żadnych zastrzeżeń... Tyle, że pozbyłem się trabanta, bo jak muszę jeździć i za to płacić to przynajmniej chcę sobie UŻYĆ JAZDY a nie gnieść się pomiędzy innymi autami byle trabantem... :P

pozdrawiam

macq
Gość
Wysłany: 2005-12-28, 08:46   

(...)a nie gnieść się pomiędzy innymi autami byle trabantem... :P
Najpierw twoja wypowiedz mnie oburzyła, ale po głębszym zastanowieniu... fakt, że za te pieniądze, które ładuje w trampka, mógłbym utrzymać "normalny" samochód. Ale trabant to coś więcej niż samochód...
A co do zwyżek to #$%, i tak nie sprzedam trampka :P

emilia j.
Gość
Wysłany: 2005-12-28, 12:45   

dzieki Piotr! :) manipulacja w mass mediach i tyle!! przyznam się że wczoraj sama chciałam sprawdzić sobie prawdziwośc tych newsów ale strona PZU mi nie działała. (dziś z resztą też nie działa.)
osobiście wydaje mi się że nie ponosze dużych kosztów w związku z posiadaniem trabanta. Badanie techniczne jak dla wszystkich, oc niskie, bezawaryjny, mało pali :) idealny na studencka kieszeń, a to , dokladnie tak macq!! ,coś wiecej niż samochód :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi