|
Dokręcenie nakrętki mocującej piaste w 1.1 |
| Autor |
Wiadomość |
MarkusMM
Gość
|
Wysłany: 2006-12-12, 20:19
|
|
|
Witam.
Mam pytanie - czy nakrętkę mocującą piastę (na klucz 32) w trabe 1.1 należy dokręcić na maxa i potem sklepać zabezpieczenie, czy trzeba zrobić tak jak w maluchu - dokręcić na maxa, potem pół obrotu wrócić i wtedy sklepać????????
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
pelu-p
Gość
|
Wysłany: 2006-12-12, 21:55
|
|
|
| ja dokrecam na maxa |
|
|
|
 |
Marcin & Marta
Gość
|
Wysłany: 2006-12-12, 22:05
|
|
|
| Ja tez dokrecam na maxa i jakos jest git. |
|
|
|
 |
MarkusMM
Gość
|
Wysłany: 2006-12-13, 13:25
|
|
|
dzięki za informacje
widać że trabant prostszy od malucha i przez to lepszy
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-12-13, 21:36
|
|
|
| Markus, nawet mi nie wspominaj o maluchu.... Ostatnio miałem to nieszczęsci zeby pomgaać koledze z elektryką w malczarze... z ciekawszych rzeczy jest to, że żeby wymienić tylne lampki na zderzaku musielismy zdemontować zderzak i pobawić się piłą, a wymiana silnika wycieraczek zajęła mi 1,5 godziny :| (pierwsze pół trwało dojście jak to gówno wymontować i niczego nie pogubić, drugie pół jak to wmontować spowrotem, ostatnie pół skręcanie i przeklinanie tego że jest tam tak mało miejsca) |
|
|
|
 |
MarkusMM
Gość
|
Wysłany: 2006-12-13, 22:47
|
|
|
HEHEHE
wiesz ja mam malucha - to jest raczej wrak malucha.
Normalnie do jazdy mam WV Passata. A rodzice mieli malucha. Ale on już jest w takim stanie że jak jedziesz więcej niż 40 na godzinę to w dziwne wibracje wpada. Podłogi prawie nie ma. No i już nie wspomnę że nie ma goza co podnieść w razie złapania gumy. I co chwilę sie psuje.
No i kupiłem traba 1.1 (przed maluchem miałem 601 i z sentymentu teraz jest 1.1) - strasznie lubię to autko.
Teraz traba kończe robić, a maluch ostatnio się zaczął palić
Gdzieś jest zwarcie - jak załączasz zapłon to się dymi z rozrusznika. Już po prostu nie mam do niego sił.
I tak idzie do skasowania w styczniu bo nie ma sensu go trzymać - no i nie mam do niego sentymentu jak do traba
Pozdro Spike Spiegel |
|
|
|
 |
bumar1
Gość
|
Wysłany: 2006-12-14, 19:23
|
|
|
| Co do dokręcania nakrętek na piastach kół. Nakrętki dokręca się na maxa. Tylko w przypadku gdyby lóżyska były stożkowe, to o 1/6 obrotu wycofać. 601 ma zwykłe łożyska. 1.1 nie wiem. |
|
|
|
 |
MarkusMM
Gość
|
Wysłany: 2006-12-14, 23:41
|
|
|
Acha
to już wiem.
Dzięki bumar.
W 1.1 też są normalne łożyska - nie stożkowe.
Pozdro |
|
|
|
 |
|
|