|
Jaki zarowki do predkosciomierza? |
| Autor |
Wiadomość |
zielczi
Gość
|
Wysłany: 2006-12-13, 22:40
|
|
|
| Jak w temacie,jakiej wielkosci(jak sie nazywaja)zarowki umieszczone w predkosciomierzu? |
|
|
|
 |
zielczi
Gość
|
Wysłany: 2006-12-13, 22:48
|
|
|
| I moze macie jakies pomysly jak podlaczyc wszystkie kabelki do zaroweczek,chodzi mi o jakies wskazowki(ktory gdzie?) |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-12-14, 10:27
|
|
|
| Jasne że mam: Meissner, Skurski albo "Jeżdzę Samochodem Trabant" ewentualnie na stronie zobacz schemat elektryczny. żarówki też powinineś mieć opisane w instrukcji obsługi Trampka albo wymienionych książkach |
|
|
|
 |
zielczi
Gość
|
Wysłany: 2006-12-14, 17:03
|
|
|
| Posiadam ksiazke "jezdze samochodem trabant"ale tam nie ma takiego schematu.zarowki sa na 0,6W ale to przy 6V ja mam 12v wiec mam szukac zarowek 1,2W? |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-12-14, 22:54
|
|
|
| nie, o takiej samej wartości, skocze jutro i w instrukcji zerkne jaki to typ żarówki, to zapodam tutaj |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-12-14, 22:57
|
|
|
| Zapomniałem. Zielczi, czy nie najprościej wziaść starą żarówkę, zobaczyć jaki to typ i kupić takie, albo jeszcze łątwiej wziasc zarówkę w łapę i iść do sklepu, żucic na lade i powiedzieć "chamie! Twój pan chce takom żarówkę!" ?? |
|
|
|
 |
zielczi
Gość
|
Wysłany: 2006-12-14, 23:08
|
|
|
z zarowkami to nie problem bo juz wiem jakie to,ale znow popale nowe,jak zle bede podlaczal;/
no i jeszcze nie dosc ze ledwo lapy tam mieszcze to jeszcze nie wiem ktory kabel do czego;/ |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-12-14, 23:51
|
|
|
| Znam ten ból... jeśłi masz książkę "Jeżdżę" to powinieneś mieć w niej schemat elektryczny. Najlepiej montować to na odkręconej desce to jedno a drugie, że w 6V i 12V kable są takie same (kontrolki zresztą też) |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2006-12-15, 00:36
|
|
|
a może lepiej dać diodowe?? u mnie po paru przeróbkach wygląda to tak:
[IMG]http://i16.tinypic.com/4c0ft4j.jpg[/IMG]
Co do popalania to o ile dobrze pamiętam to plus kabel koloru czerwonego był podłączony szeregowo i z jednego konektora wychodził kabelek do drugiego. Masy były brązowe i były dwie albo trzy... Jeżeli tylko liczniki odpinałeś to chyba powinno wystarczyć jeżeli odpiąłeś pół konsoli żeby się dostać do liczników no to polecam już otworzyć jakąś mądrą książkę i mieć pewność. |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-12-15, 07:31
|
|
|
niebiesko-zolty- kontrolka kierunkow