Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
"weterańska" zniżka
Autor Wiadomość
radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 02:33   

Ponoć od nowego roku PZU likwiduje ten przywilej. Mają być kontynuowane dotychczasowe ulgi. Ten, kto nie skorzysta do końca roku, już nie będzie mógł liczyć na "weterańską" zniżkę. Powiedzcie, że to nieprawda...

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 10:59   

Oby to była nieprawda bo mam na utrzymaniu Trabanta 601 na papierach 1966.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 14:34   

a ja Wam powiem że to BARDZO DOBRZE...
Skończą się kombinacje z papierami od starych aut, itp itd.
Jak ktoś ma naprawdę zabytek to go NAPEWNO stać na opłacanie go bo taki eksponat jest wart grube tysiące, a jak ktoś ma np. starego fiata 25 letniego którego już na wskroś rdza przeżarła i trzyma go tylko dlatego że ma zniżkę, to wreszcie zrobi z tym gratem pożądek i odda go tam gdzie jego miejsce...

Tak samo - złudnie - cieszyłem się jak dwa dni temu usłyszałem że gas ma kosztować tyle co benzyna - myślę sobie - no, nareszcie skończy się kupowanie starych poldków i innego badziewia tylko po to żeby jeździć taniej... niestety, długo sie nie nacieszyłem, bo już wczoraj zdementowali te postulaty...

Wiem, wiem co teraz mi napiszecie... Że gaz jest tańszy, że każdy patrzy jeździć taniej...
ROWEREM można, WSK-ą można taniutko jeździć...

Ja też mam auto na gaz, ale powiem Wam szczerze, bokiem mi to już wyłazi i powoli zaczynam myśleć że LPG (eLPiDŻI :-) to obciach sie robi...

ali
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 17:09   

Że gaz jest tańszy, że każdy patrzy jeździć taniej...
ROWEREM można, WSK-ą można taniutko jeździć...

To jeździj sobie przy -5 na rowerze albo wsce zobaczymy co wtedy powiesz o trampku z gazem. Poza tym nie wszyscy zarabiają tysiące żeby było stać na benzyne, mnie to często nawet na ten gaz nie stać !!! No ale kto BOGATEMU zabroni!!!!!!

kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 18:18   

Wartborgini lubi prowokować :)
Jakby gaz kosztował tyle co benzyna to przesiadam się na tiko albo spowrotem na malucha :D

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 20:14   

niejeden trabanciarz jest trabanciarzem do momentu, kiedy go będzie stać na lepszy samochód...
Coś w tym jest...

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 20:49   

Prawda.
Od 1 stycznia 2006r. PZU zmienia zasady obliczania składek OC i AC. Najważniejszą zmianą w OC jest to, że składka będzie zależała nie tylko od regionu i pojemności silnika, ale i od modelu auta. Dla Trabanciarzy dobra wiadomość -Trab ma zniżkę:) (przy okazji -wartburg też). Ze zniżek znika zniżka o nazwie "weteran szos".
Co do stawek -różnie to może być w różnych regionach ale np. w moim przypadku składka OC w przyszłym roku wg. nowych zasad będzie niższa o kilka złotych niż wg. stawek tegorocznych:)

Nowością sporą jest to, że do ubezpieczenia OC dokładane będzie bezpłatnie ubezpieczenie Assistance Mini -czyli bezpłatne holowanie auta w przypadku zderzenia z innym pojazdem. (Assistance Standard -czyli pełen pakiet Assistance dodawany bezpłatnie do AC będzie można wykupić za kilkadziesiąt złotych rocznie)

Kosma
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 21:44   

Ciekawy ten wątek...
Wartborgini sie leczy z kompleksów...jest za a nawet przeciw! i lubi socjalizm. Trabanciarz który jest trabanciarzem do czasu większej kasy...a jest możliwe bycie trabanciarzem jak sie sprzeda trabanta?...ja co prawda trabanta dokupiłem (w sumie mam ich 5 w ogrodzie)do raczej bardziej zawaansowanego wozu...ale czy mogłem być trabanciarzem jeszcze bez trabanta?....co do kasy...ten kraj to banda łupieżców spod znaku dziadka Lenina.

puniek
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 21:52   

Prosił bym o jakieś konkretne źródło które potwierdza to co mówicie. W moim przypadku ubezpieczenie na weterana szos może mi zaoszczędzić 300zł więc chciał bym się upewnić czy na pewno musze ubezpiecyzć przed końcem czy mogę poczekać do końca remontu generalnego (czyt. do wiosny).

P.S.: Warborgini - mam cie w dupie.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 22:41   

Konkretne źródło -proszę bardzo -PZU. Taryf nie chce mi się skanować żeby udowodnić -musisz mi uwierzyć na słowo tak jak każdemu innemu agentowi.

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-12-16, 11:35   

Fajnie;\ bo mój sprzęt kończy 25 lat w przyszłym roku i już się nie załapię. Na złom go z tego powodu nie oddam, chociaż wolałbym tą kasę przeznaczyć np. na fajną tapicerę, albo chromowanie pokryw zaworowych, bądź też opłacenie 601 (min. 25 lat), którą chciałem sobie kupić do jeżdżenia na zloty itp. Ale co ja Wam będę tłumaczył...

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-12-16, 11:54   

KU...A! Dziady jedne! teraz 50% wzwyzki nagle??!!!
Nie dostałem żadnego powiadomienia! i co teraz bedę płacił za traba prawie 900zł rocznie???
A ci biedni emeryci i inni biedni? Niektórzy TYLKO dzieki tej znizce mogą sobie pozwolić na utzymanie swojego dupkowozu!
Trzeba chyba zebrac podpisy ze wszystkich klubów starych samochodów i wysłac do PZU!

Gdzie w takim razie bedzie teraz najtaniej? Gdzie sie ubezpieczyć?

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-12-16, 11:57   

Ludzie pokażcie klasę i nie róbcie syfu z tego forum!!! Proponuję nie reagować na wypowiedzi niektórych osób... Koleś dorobił się lepszego samochodu, zaczął latać po forach, na których takie wypowiedzi to standard i się przyzwyczaił. W końcu na widok CRXa to prawie każdy dres się ślini. Nawet 18 letniego, po kilku dzwonach i cięższego od fabryki o 300 kg z powodu znajdujacej się na nim szpachli. Porsche dla sekretarek uber alles!!!

gonzo
Gość
Wysłany: 2005-12-16, 12:12   

co do pzu - nikt was w tej firmie pod pistoletem nie trzyma, zawsze mozna ubezpieczyc sie gdzie indziej tudziez poszukaclepszej oferty. a 900 pln za dwusuwa to przegiecie

puniek
Gość
Wysłany: 2005-12-16, 16:19   

Moze napiszcie jakie są opłaty 100% (czyt. bez żadnej zniżki) za Trabanta np 601 w jakiej firmie, pozwoli to nam wybrać najtańszy pakiet.

Samopomoc - 462 zł

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi