Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki symbol termostatu?
Autor Wiadomość
papieju
Gość
Wysłany: 2006-11-06, 21:28   

Mam pytanko - jaki jest symbol termostatu do 1.1/1.3? Kupilem Verneta symbol 1439.87/J, ale chyba nie o taki chodzilo - jest wyzszy i rozni sie lekko wymiarami. Pytanie mam czy to na pewno taki, bo ten sie mi nie otwieral w aucie, a jak taki to sam nie wiem...

PJ4cK
Gość
Wysłany: 2006-11-06, 22:51   

Ja mam Termot FS 81.83 (te cyferki to chyba symbol bo innych nie ma). Na pudełku jest napisane do jakich samochodów on jest i jest wśród nich Warczyburg 1.3. Jak chcesz to Ci mogę resztę tych samochodów wypisać.

Wiecie może jaka jest żwyotność termostatu? Bo tak się przyjrzałem temu, którego wymieniałem i to jest oryginalny DDR. Ponad 15 lat w samochodzie był?

papieju
Gość
Wysłany: 2006-11-07, 08:05   

no wlasnie moj tez jest ddr-owy i zaczal sie zacinac. 81.82 sugeruje temperature okolo 82C, a mi zalezy na cieplejszym, 87C

PJ4cK
Gość
Wysłany: 2006-11-07, 12:27   

Oryginalny DDR-owy miałem 84C (dziwne, bo w Rawskim jest, ze niby 82C).
Ostatnio kumpel zmieniał i miał taki 88C, o tutaj jest post: http://forum.cartoontraba...hnika&thr=25858 , zagadaj do niego na gg, moze ma jeszcze pudelko z symbolem.
Jak ten Twój różni się wymiarami (jest wyższy) to jest na bank zły.

Alek
Gość
Wysłany: 2006-11-12, 22:13   

na moim 88C samochód działa dobrze i nie zamierzam zakrywać wlotu do chłodnicy w największe mrozy :) nie boje sie przechłodzenia z nowym termostatem :D
teraz po 3km silnikjest cieoplutki, a na starym (chyba tez oryginalnym DDR) to silnik potrafił mi podczas jazdy sięp rzechłodzić :|

papieju
Gość
Wysłany: 2006-11-13, 13:28   

Sprawa rozwiazana. Kupilem w motireksie, dodatkow amotywacja byla koniecznosc wymiany postrzepionej liki gazu

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi