Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
lakierowanie trabant.
Autor Wiadomość
zielczi
Gość
Wysłany: 2006-10-31, 21:49   

Z racji tego ze trabant stoi w warsztacie potanowilem skorzystac z promocji(znajomosci)zmiany koloru trabanta zaproponowano mi to za 100zl lecz trabant ma byc rozkrecony z kartonu:)(czy to dobra cena?)
Oczywiscie ja mam dostarczyc lakier i tu moje pytanie jaki wybrac (rodzaj)A co o do koloru to napewno zielony tylko nie wiem jaki odcien.I tu pojawia sie moje pytanie ,czy sa w necie jakies stronki zebym mogl wybrac gotowy kolor i go zamowic?

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-10-31, 23:12   

o lakierowaniu cenach sposobach etc. było juz z 10 watków

zielczi
Gość
Wysłany: 2006-10-31, 23:20   

:( ale ja szukalem i nie znalazlem nic na temat bazy kolorow;/

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 01:16   

jak chcesz cos znalezc o bazie kolorow w internecie? Przeciez kolory na monitorze nie bede dokladnie takie same jak na zywo. Jedyne (wg mnie sluszne) rozwiazanie to udanie sie do mieszalni lakierow. Tam maja wzorniki, wg ktorych dobierzesz sobie odpowiedni kolor.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 07:40   

Metoda znalezienia koloru, kóry Ci odpowiada jest bardzo prosta: rozejrzyj się po ulicy. Jeśli kolor któregoś auta Ci odpowiada, zapamiętaj markę oraz model (ew. pojemność) i idź do sklepu lakierniczego i spytaj ile kosztuje lakier do tego samochodu.
Gdyby później brakło lakieru lub miałbyś stłuczkę zmieszasz go jeszcze raz bez problemu.

zielczi
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 09:58   

Dzieki za odpowiedzi,
ale powiedzcie mi czy 100 zl za samo lakierowanie rozkreconego trabanta to dobra cena?

Przemek
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 10:28   

(...)ale powiedzcie mi czy 100 zl za samo lakierowanie rozkreconego trabanta to dobra cena?
To jest za darmo.
Pozddr

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 12:57   

dziwny jesteś koleś...

100 zł za malowanie to gorsze, ale skoro Ty nie jesteś tego świadom, czyli może Ci się wydawać że to dużo, to pewno zrobisz kwadratowe oczy jak się dowiesz ile kosztule "lakier" o jakim myślisz...

więc jak masz na to malowanie 200 zł w tym 100 za robotę to lepiej zostaw go takim jaki jest i zrób mo pożądną polerkę...
bo gdybyś wiedział jakie są ceny "normalnych" samochodowych farb, dobrych farb, bo pewno taką byś chciał, to byś się głupio nie pytał czy 100 zł to dobra cena...

a gdyby ten Twój malarz wiedział że ma malować metalikiem albo akrylem to by Ci napewno nie palnął takiej głupoty że za 100 zł Ci pomaluje...

warcab
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 13:29   

ja kupwoalem niecaly meisiac temu litr lakieru za 100zeta ale byl to zwykly mat
a 100 zeta to bardzo niewiele jesli naprawde maluje calosc a gdzie to maluje moze tez sie wkrece na nastepne malowanie:)

macq
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 18:09   

za 100zł to nikt ci błotnika nie pomaluje, co dopiero auto... cos lipa, albo jakiś "pan kazio", ale probuj...

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 19:03   

Lakierowanie całego auta w normlanym warsztacie za polakierowanie samochodu takiego jak trabant zaplacił być pewnie koło 2500 złotych jak nie więcej. Także 100 zł to jest robota za free.

zielczi
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 20:33   

Wartborgini
wiem jakie sa ceny lakieru i licze sie z tym bo chcem wydac na lakier okolo 300 zl moze i to nie duzo ale jeszcze nie pracuje na siebie.
A warsztatem w ktorym trabant zostanie polakierowany zarzadza znajomy wiec dlatego pytam;)
W cene wchodzi oczywiscie sama robocizna (ja musze go rozebrac na czesci i i dostarczyc materialy)
pozdrawiam

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 23:41   

czyli za 300 zł możesz kupić max akryl przemysłowyn ok 2 litry, ale nie wiem czy starczy Ci na podkład rozpuszczalniki i inne duperele, więc cudów nie uzyskasz....

macq
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 23:47   

dobra dobra panie daj pan spokój ;) W rzeszowie na handlowej sa po samochodowe- ceny od 45 zł (czarny) po 68 zł (czerwony) kolo 75 zółty itd

macq
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 23:48   

poprostu trzeba poszukac. Ale tak normalnie o rzeczywiscie taniej jak 150zł/l to ciezko

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi