|
ciekawy dodatek |
| Autor |
Wiadomość |
Michał Zioło <MaX&
Gość
|
Wysłany: 2005-12-10, 10:45
|
|
|
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=75893983
co o tym sądzicie ??? |
|
|
|
 |
gonzo
Gość
|
Wysłany: 2005-12-10, 11:12
|
|
|
link
a nie prościej jeździć dwusuwem...wszak takie bajery są w standardzie;) |
|
|
|
 |
Michał Zioło <MaX&
Gość
|
Wysłany: 2005-12-10, 11:48
|
|
|
| właśnie jak sie to robi we trabancie ?? |
|
|
|
 |
Galant
Gość
|
Wysłany: 2005-12-10, 12:20
|
|
|
| Witam! Przeciez to proste. Odłączenie zapłonu (najlepiej na cewce) silnik wtedy pompuje mieszanke w wydech hihi. W tym czasie generator fali prostokatnej (ta czarna puszka) podaje przebieg na cewke i swieca iskrzy bez przerwy. Dziala w polowce -> krecisz do 5 tys , rozlaczasz zaplon, odpalasz generator, i pali wydech. UWAGA! Nie testowalem na gazie |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-12-10, 12:54
|
|
|
Idiotyczny gadżet dla wieśniaków co pod remizami chcą przyszpanować...
Nie montujcie tego w trabancie... |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-12-10, 13:25
|
|
|
| Każdy montuje co chce w aucie i co mu się podoba. Powiem tak, fajnie to wygląda w nocy, nawet zajebiście, tylko niewiem jak to będzie wyglądać w trabiku, płomienie z boku?? Może umieść sobie rure wydechową na srodek i będzie fajnie, albo zrób dwie rury wydechowe wychodzące spod zderzaka:) Wtedy będzie wypas:) Ale 270zł za takie coś to według mnie przesada i napewno tyle bym za to nie dał, wolałbym wyposażyc w inny bajer trabika, wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2005-12-10, 14:03
|
|
|
| widzialem taniej jakies 65zl czy cos.. poszukaj na allegro. |
|
|
|
 |
vader
Gość
|
Wysłany: 2005-12-10, 18:44
|
|
|
| 2takt i zapaliczka:) i to samo, i wystarczy czasem 100 pln zeby kupic:) |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2005-12-10, 21:14
|
|
|
| mi 2T kiedyś na dobre 40cm pluł ogniem :D i to ciekawostka zaplon byl dobrze ustawiony. a na drugio dzień już orazu lkepiej chodził nie wiem co się mu stała. ps. nie wkręcał się na wysokie. (na drugi dzień zalałem inną wachę bo tamtra się skończyla i to przestało) |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-12-10, 21:19
|
|
|
tylko żeby Wam te wozy z duroplastu nie poszły z dymem... Widzieliście jak się duroplast pali ??? Jak chwyci ogień to jest zaje....cie łatwopalny !!!!
Moim zdaniem nie ma żartów, a to jest mizerny szpan.
No ale oczywiście - każdy montuje co się mu podoba... |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2005-12-10, 21:53
|
|
|
duroplast niejest latwo palny.... on sie tli
a zrobcie sobie tak w 353 :) to dopiero pozar |
|
|
|
 |
Tomasz Suchocki
Gość
|
Wysłany: 2005-12-10, 23:27
|
|
|
| Miotacz płomieni? to ja sie podziele przepisem na zasłone dymną (testowane do zlotu nie wytzymało bo siem zużyło) odmrazacz do szyb w areozolu i w tłumik pryskamy, suchy lód sie chowa, zasłona dymna jak sie patrzy... He he, moze i nas prześcigną ale napewno nie znajdą ;P |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2005-12-10, 23:40
|
|
|
Ale macie problemy zabawy z obciętą puszką po piwie nasadzoną na rurę wydechową odpalasz traba na ssaniu podpalasz spaliny i masz ogień patent stary jak świat.Coś nowego to cewka swieca fajka i kabel wysokiego napiecia oraz przycisk do wzbudzania tego wszystkiego wystarczy to wszystko zamontowac na wydechu cewkę w bagarzniku włącznik na desce i masz ogien kiedy chcesz mowa o cwaju
---------------------------------
trabik 601s piękny jak zawsze:))
--------------------------------- |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-12-11, 08:29
|
|
|
| Ja nie testowałem i testował nie bede jak dla mnie głupi pomysł i okazja żeby sfajczyć auto... jakby wam sie biteks zafurał to byłoby śmiesznie.... |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-12-11, 13:48
|
|
|
Duroplast nie jest łatwopalny do momentu aż się nagrzeje i zacznie naprawdę palić...
Kiedyś dla próby wrzuciłem kawałek drzwi trabanta do pieca centralnego ogrzewania, po kilku minutach duroplast palił sie tak intensywnie nie ciężko było by go ugasić... |
|
|
|
 |
|
|