Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
CERAMIZER - masz 1,1/1,3 ZOBACZ KONIECZNIE
Autor Wiadomość
wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-26, 14:29   

Witam !

Bardzo ciekawy preparat www.ceramizery.pl zachęcam do poczytania wszystkich właścicieli !!!

kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-12-26, 14:57   

czytałem już dawno. Próbowałeś może ?
Zwlekam narazie z kupnem bo na samochód wydaję wiecej niż na siebie miesięcznie.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-27, 13:08   

z tego co piszą koledzy z forum CRX-INFO, którzy testują właśnie ten praparat na hondzie CRX i lanosie :) - WARTO !!!

Naprawdę działa...

Zaraz sobie zamawiam...

O przebiegu całego procesu testowania postaram się pisać tu na bieżąco.

pozdrawiam

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-27, 14:05   

kontynuując temat:

Właśnie złożyłem zamówienie przez stronę www na:
- preparat do silnika - 50 zł
- preparat do skrzyni - 45 zł

płatność przy odbiorze - przesyłka 12 zł

RAZEM 107 zł

Zobaczymy jak szybko towar dotrze do mnie :-)

Mam urządzenia do pomiaru ciśnień więc na bierząco będę znał działanie preparatu. A co ciekawe -producent pisze, że jeśli się mu wyśle dane n/t różnic ciśnień i wpływu preparatu na pojazd i własne spostrzeżenia - wysyła GRATIS jeszcze raz to co się zamówiło !!!
Bardzo mnie to cieszy, bo będę miał gratisówke do drugiego autka :-)

AHA, żeby było jasne, próbę robię na wartburgu 1,3 LPG z aktualnym przebiegiem ok. 145 tyś, aktualne ciśnienie na cylindrach w granicach 9-10 atm (więc silnik jest już dość wyeksploatowany), skrzynia biegów trochę gwiżdże na czwórce, jest to więc doskonały model do przeprowadzenia próby.

kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-12-27, 15:17   

No to czekam z niecierpliwością na spostrzeżenia!

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-28, 11:24   

Szybkość dostawy mnie powaliła na kolana !!!!
Zamówiłem wczoraj o 14-tej, dziś o 10-tej rano już miałem ten preparat w domu !!!!

Za chwilę idę zrobić pomiary ciśnienia i zaaplikuję dawkę :-P

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2005-12-28, 14:54   

Kurcze pieczone!
Obejrzałem te 4 filmiki i jestem porażony!Bez oleju i nic???????????Sam nie wiem czy to nie jakiś wałek.Jeśli ten preparat jest faktycznie taki dobry to może po wypłacie wezmę.
Wartborgini i jak tam?

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-28, 15:45   

DAWKA ZAAPLIKOWANA !!!

Przebieg licznika 143 342 km
Pomiar Ciśnień:
cylinder 1: 9,1
cylinder 2: 8,8
cylinder 3: 7,4
cylinder 4: 9,5

Jak widać ciśnienia są mizerne... Efekt działania preparatu powinien być więc dobrze widoczny.
Samochód od 11 lat pracuje na LPG.
Dla porównania w trabancie polo 1,1 przy przebiegu 110 tyś TYLKO NA BENZYNIE miałem ciśnienia równiutko po 14,5 na każdym garze !!!!

Teraz czeka mnie DOCIERANIE preparatu - czyli trzeba przejechać 200 km delikatnie, nie przekraczając 2700 obr/min.

Potem pomiar ciśnienia, dalsze docieranie przez 1500 km.
kolejny pomiar i po tym przebiegu preparat osiąga pełną sprawność.
Dolałem też preparat do skrzyni.
Jeśli chodzi o skrzynię - efekty mają być znacznie szybciej widoczne.

ZOBACZYMY CO BĘDZIE DALEJ :-)

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-28, 23:39   

po zaaplikowaniu preparatu, przejechałem pierwsze 60 km...
Może mi się wydaje, ale mam wrażenie, jakby silnik i skrzynia biegów pracowały nieco ciszej...
Zwłaszcza na 4-tym biegu... poprzednio skrzynia miała tendencje do gwizdania na czwórce, teraz te objawy jakby zmalały... to dopiero 60 km... poczekajmy do 200 km kiedy pretarat przejdzie proces DOTARCIA...

kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-12-29, 02:47   

no tak bo jak miałeś wcześniej pedał w ziemie wciśnięty a teraz do 2700 to możesz inaczej odczuwać jazdę:)
A pozatym to trzymam kciuki (bo mam już 200kkm)

Kędzior
Gość
Wysłany: 2005-12-29, 09:10   

A co ty tu kur*a reklame przyszedłeś robić ?? Forum nie jest od tego żeby robić komuś darmową reklame. Jak będe chciał to pójde do sklepu i sobie kupie tego J******o ceramizera. To chyba wszystko co miałem do powiedzenia.Chociaż czasem jak patrze na to forum to rzygać mi sie już chce.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2005-12-29, 09:11   

...pozdrawiam.

papieju
Gość
Wysłany: 2005-12-29, 09:42   

osobiscie jestem sceptyczny do takich wynalazkow. jesli si enie myle nasz beta-tester leje olej silnikowy przeznaczony do ciezarowek z beczki, wiec moze tu jest klucz do prawidlowej i dlugiej zywotnosci silnika. moze warto zamiast w jakies moto-doktor zainwestowac w lepszy olej i po krzyku? nie dolewam nic do silnika, zreszta to odradza kazdy mechanik. jak silnik jest padlo to nic go juz nie wskrzesi, chyba ze kapitalka. fizyki sie nie oszuka, ale to tylko moje zdanie

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-29, 11:14   

tak, jeżdżę na oleju MILLWUS albo SUPEROL z beczki... (zależy na jaki trafię)
i co z tego ?????
Nie o to chodzi w tym temacie.
Chodzi o sprawdzenie działania preparatu, a nie to na jakim oleju ktoś jeździ...
I NIE JEST TO ŻADEN MOTO-DOKTOR... Jak byś sobie SZANOWNY PAPIEJU poczytał dokładnie to bys z takimi głupimi tekstami tu nie wyskakiwał...
I przenieś oczywiście tę wiadomość na forum wartburga przecie to Twoje zadanie, latać po forach i przenosić ploty z jednego na drugie...
Oczywiście pozmieniaj trochę i dodaj to i owo od siebie...
A co do Kędziora... Jaka tu reklama ??? Przecież ja nie zachwalam od początku tego praparatu tylko chcę go sprawdzić... A jak się okaże ODBRY to co w tym złego ??? Jak mi się przez niego silnik zatrze to też o tym napiszę, nie martw się... Jak będziesz chciał to owszem, kupisz sobie, ale dzięki temu tematowi na forum masz szansę dowiedzieć się, czy wydasz pieniądze na DOBRY środek, czy na badziewie...

Niestety z takim podejściem fa dziękuję.

KOŃCZĘ MOJĄ WYPOWIEDŹ NA TEN TEMAT NA FORUM.

Zainetesowanych dalszymi przygodami z tym środkiem proszę o kontakt na maila, chętnie będę się dzielił spostrzeżeniami.

Niestety, jak się jednemu z drugim rzygać chce, to ja nie będę przyczyną chyichś kłopotów żołądkowych...

HOŁOTA !!!!

kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-12-29, 11:16   

Kędzior wal się!
Szczerze to od dawna czekałem na jakąś obiektywną opinię kogoś kto to przetestował bo samemu nie zabardzo chciałem eksperymentować za 50zł do silnika.
Gościu profesjonalnie podchodzi do testu i szczegułowo go opisuje. Mnie się Kędzior rzygać chce jak co raz powstaje temat jaki olej lać i jaki lepszy. Jedni mówią mixol inni sie chwalą że tylko półsyntetyki i że jest zajebiście. A nikt nie zrobi porządnego testu, nie porobi zdjęć rozebranego silnika po użytkowaniu jednego i drógiego oleju. Podobnie z olejami do czterotaktów. Zażarte opinie forumowiczów opierają się tylko na tym co producent (albo sponsorowany przez producenta tester) napisze na etykiecie.

I jeszcze jedno. Jak wartborginiemu to zadziała to zrobię taki sam test u siebie i też go tu opiszę! I też dokładnie, bo taki jestem.

Papieju motodoktor to chyba uszlachetniacz i działa na innej zasadzie niż ten ceramizer...
Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi