Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
(601) Stuki w zawieszeniu
Autor Wiadomość
Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-09-14, 08:25   

Więc jest tak :) Wymieniłem amortyzatory, tuleje na wachaczach i na oko w zawieszeniu nie ma żadnego luzu, ale jednak na wybojach coś się tłucze. Stuki są lekko odczuwalne na kierownicy. Posprawdzałem już co się da i dalej nie wiem, Już zgłupiałem, ma ktoś jakiś pomysł co to może być :)

miedelnica
Gość
Wysłany: 2006-09-14, 09:28   

luzy poprzeczne przekładni. też tak miałem,wszystko wymieniłem a tu nic. poruszaj rękami kołem w kierunkach ich skrętów

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-09-14, 14:43   

No właśnie to jest jedyna rzecz jaką podejrzewałem jeszcze. Myślałem że to coś innego bo nie stać mnie na nowy magiel. bo kasowanie luzu to na długo nie pomorze, i tak się znowu wyrobi. A da coś wymiana tulei mimośrodowej i ślimaka (listwy) ??

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-09-14, 14:54   

I NIECH NIKT NIE MóWI żE TULEJKI DO WACHACZY DA SIE WCISNąć NA IMADLE !!!! moje sie złamało :)

macq
Gość
Wysłany: 2006-09-14, 21:01   

kuzwa a co za problem sobie zrobic sciagacz z preta, dwoch srub i podkladek :}
mi tak cholernie stukalo wlasnie przez magiel. Podnies mache, wez w lape lewy drazek kierownicy i probuj ruszac gora-dol. Juz bedziesz wiedzial. U mnie pomogla tylko wymiana przekladni, tuleja nic nie dala. Wyrwalem nowy magiel za 60 PLN :)))

miedelnica
Gość
Wysłany: 2006-09-14, 23:04   

macq ma rację, zacznij szukać magla po dziadkach. magiel to jedna z najczęstrzych rzeczy na jakie trafiałem po ich cudownych piwnicach, nic dziwnego - stosunkowo szybko się wybija,więc trzymanie ich na zapas było w modzie. inne miejsce gdzie można znaleźć- zerknij na www.anonse.pl i wejdź w dział SPRZEDAM CZĘŚCI i zacznij dzwonić. to samo na gratka.pl

myszy
Gość
Wysłany: 2006-09-15, 11:59   

Sprawdził bym jeszcze końcówki drążków...

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-09-15, 12:31   

a to też się wymieni. Nóweksy ddr są. qwa w tym samochodzie magiel jest chyba jedyną rzeczą z mechaniki jaka nie jest nowa :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi