Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytań.
Autor Wiadomość
Mellow-d
Gość
Wysłany: 2006-09-04, 19:35   

Witam! Na początku pragnę pozdrowić wszystkich maniaków pięknego samochodu jakim jest Trabant :) Mimo drwin i negatywnych opinii ze strony znajomych, dla mnie ten pojazd ma w sobie to "coś" :)

W niedalekiej przyszłości planuję zakup wersji 1.1 kombi. Jednak nie mialem okazji spotkać owej wersji, i stąd kilka pytań:

1 Czy ta wersja ma instalację elektryczną 6 czy 12V?
2 Gdzieś zasłyszałem że karoseria Trabanta nie jest z blachy tylko z jakiegoś tworzywa sztucznego - prawda czy fałsz?

I tu pytanie do posiadaczy wersji 1.1 kombi, związane z niewielkim tuningiem :)

Jakie są wymiary wnętrza bagażnika od jednej szyby do drugiej (boczne). W miarę możliwości prosiłbym o zdjęcia otwartego bagażnika (wewnątrz).

Dziękuję z góry i jeszcze raz Pozdrawiam! Grzegorz.

Mellow-d
Gość
Wysłany: 2006-09-04, 19:36   

Jeszcze jedno: Co to jest jaskółka? Pozdrawiam!

macq
Gość
Wysłany: 2006-09-04, 20:22   

1 12v
2. eh... z blachy, tylko poszycia ma z tworzywa tak jak np ferrari (:P)chociaz nie wiem czy w ferrari prasuje sie plotno z zywica... ale nie zre korozja przynajmniej
3. to ci jutro zmierze, bo dzisiaj mi sie nie chce. I fote zrobie...
4 Jaskolka to jest glowny profil (metalowy!) trzymajacy cale nadwozie w kupie (czy w gownie, jak kto woli:P), jak przegnije- sa klopoty

Dzikus
Gość
Wysłany: 2006-09-05, 00:18   

no polówka w kombi to mocna rzecz, ostatnio moja miała testy pojemnościowo wytrzymałościowe, 5 osób w samochodzie plus bagaże na tygodniowy wypad, z czego były bagaże 3 kobiet a to chyba dużo wyjaśnia gabaryty tych bagaży ;] do tego namioty śpiwory karimaty oraz masa innego niepotrzebnego szmelcu i wszystko się zmieściło do samochodu :D
fakt że trabi przypominał wtedy nieco citroena, bo tak dość głęboko koła weszły pod błotnik ;]

więc jeśli planujesz wstawić coś dużego do bagażnika to na pewno się zmieści :D trzeba tylko z głową upakować ;]

Mellow-d
Gość
Wysłany: 2006-09-05, 16:39   

Generalnie nie chodzi mi o bagaże :) jako że w wolnym czasie pogrywam sobie na gramofonach, niedawno mialem wizję, żeby zmontować jakąś tylnią półkę, i brać decki razem z mikserem na jakieś plenerowe imprezy :) jestem taki zajarany tym planem, że mimo iż nie mam jeszcze traba, planuję juz powoli zabrać się do wykonania owej półeczki, i stąd potrzebne wymiary. Tylko nie jestem do końca pewien czy jest to wykonalne :P

Pozdrawiam, i czekam na wymiary :)

piotr d
Gość
Wysłany: 2006-09-05, 19:37   

Trabi to fajna żecz jak tak bardzo chcesz traba to kombi dla ciebie będzie najlepszy bo dużo miejsca na wbudowanie mixera a akustyka duraplastu jest za.....ta a pozatym to kultowe cacko jak jeszcze go troche odpicujesz wizualnie to kumplom napewno zmięknie rura.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi