|
Zalwewanie jeden świecy. |
| Autor |
Wiadomość |
SzyKam
Gość
|
Wysłany: 2006-07-14, 23:28
|
|
|
Witam!
Mam problem z moim Trambim. Od pewnego czasu zauwazylem ze spadla moc i praca silnika jest nierowna. Po ogledzinach stwierdzilem ze zalewa sie jedna ze swiec. Wykrece ja przeczyszcze i jade. Wszystko jest w porzadku. Na nastepny dzien wsiadam i po pracy silnika i tego jak sie zbiera wiem ze juz sie zalala. :(. Probowalem zmieniac przerwe miedzy elektrodami, zamienialem swiece miejscami, zamienialem kable myslac ze to moze wina tego (jakies chwilowe przebicia). Zawsze jednak zalewala sie ta jedna. :|.
Co moze byc nie tak? Gdzie pogrzebac?
Pozdrawiam!
Szymon |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-07-15, 00:02
|
|
|
| Ewidentnie zle ustawiony zaplon. Musisz go wyregulowac. Wyglada to na zbyt pozny. Musisz po prostu ustawic zaplon. Jak sie swieca przybrudza to poprostu juz nie daje rady przeskoczyc iskra. Jak sie 2-ga przybrudzi to iskra przeskoczy bo zaplon jest pewnie lepiej ustawiony |
|
|
|
 |
mitek
Gość
|
Wysłany: 2006-07-15, 01:09
|
|
|
platynki czy moduł?
jak platynki to bym zaczął od ich sprawdzenia jakie maja przerwy i czy nie sa wypalone
jeśłi moduł to sprawdź konektory przy czujniku halla (będziesz miał trzy) możesz (jełśi masz mozliwość) zamienić mduł zapłonowy (podobny przypadek miał mój kumpel) cewki: powgniatane? może z którejś trochę olej leje? spróbuj na przykład zamienić cewki |
|
|
|
 |
SzyKam
Gość
|
Wysłany: 2006-07-15, 16:20
|
|
|
Witam!
Z zaplonem to moze i racja. Przyspieszajac zaplon od razu obroty jalowe sie zwiekszyly. Problemem jest u mnie jednak to, ze regulator podcisnieniowy nie smiga (najprawdopobniej dziurawa membrana).
Wiec tak...Przyspieszylem zaplon, wyczyscilem ow siwece, zrobilem 20 km i jest ok. Jutro zobacze czy jak znowu zapale czy znowu sie nie zaleje. :| |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-07-15, 18:08
|
|
|
Buehehehehhee a ludzie myśleli ze ty o 2 takcie mówisz :)
Pisz w temacie o jaki samochodzik chodzi 601 czy polo :) |
|
|
|
 |
SzyKam
Gość
|
Wysłany: 2006-07-15, 21:46
|
|
|
Witam!
No wiec dla wyjasnienia. Problem dotyczy Trabanta 1.1.
Szymon |
|
|
|
 |
Misio601
Gość
|
Wysłany: 2006-07-16, 12:10
|
|
|
| No cóż, lekarstwem sprawdzającym się w większości takich przypadków jest wymiana świec na nowe... |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-07-19, 20:34
|
|
|
| w tym akurat przypadku moze to tez być uszczekla pod glowicą |
|
|
|
 |
vader
Gość
|
Wysłany: 2006-07-20, 19:41
|
|
|
| moze tez byc uszkodzenie pierscieni na tloku, albo (o ile sa wogole w tym silniku) uszkodzenie uszczelniaczy zaworow, albo zbyt bogata mieszanka... |
|
|
|
 |
Paweł Bross
Gość
|
Wysłany: 2006-07-23, 01:45
|
|
|
A Zalewa się Zawsze tasama Świeca ??
Jeśli Tak To Ją Wyżuć i Kup Novą Bo Ta Się do Niczego Nienadajema Zamałą iskrę i to dlatego ją zalewa.
PozDDRawiam |
|
|
|
 |
pelu-p
Gość
|
Wysłany: 2006-08-01, 02:42
|
|
|
| zalana swiece powachaj czy smierdzi benzyna( lub lpg), moze ja zalewac woda z ukladu chlodzacego i tez bedzie slinik kulal |
|
|
|
 |
|
|