|
Gaźnik w 1.3 |
| Autor |
Wiadomość |
Piter W
Gość
|
Wysłany: 2006-06-18, 14:29
|
|
|
Czy można jakoś samemu wyregulować gaźnik ???
Może są jakieś reguły ile, która dysza ma być wkręcona/wykręcona ??
Jak odpaliłem swojego traba ostatnio to śmierdziało spalinami na II piętrze .....
Dzięki za info ... |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-06-18, 14:54
|
|
|
da sie ale nie ma regly ile maja byc 'dysze wykrecone'. jak chcesz to mam skan z ksiazki jak wyregulowac samodzielnie.
DDR |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2006-06-18, 15:43
|
|
|
| Śrubę oporową przepustnicy na odłączonym ssaniu i po docisnięciu prrzepustnicy ustawiamy tak, by dotknęła jej ramienia, po czym wkręcamy o 1/4 obrotu. Śruby kanału obejściowego i składu mieszanki wykrecamy o 2,5 obr. po tym dopiero przystępujemy do regulacji. silnik musi być naprawdę dobrze zagrzany, ssanie późno"puszcza". Śrubś składu trzeba kręcić ostrożnie o 1/8 - 1/6obrotu, bo motor jest bardzo wrażliwy na zmianę składu. Trzeba sprawdzić czy nie marudzi elektrozawor biegu jałowego, jeśli jest bo jak nie - nici z regulacji. To tak po krótce. |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-06-18, 21:43
|
|
|
jak nie ma analizatora spalin to pewnie jedynie ustawiać "na próbę - kiedy najlepiej idzie".
A jak śmierdzi benzyną to chyba nie wina regulacji tylko coś jest nie tak... może poziom w "pływakowni" za wysoki...
a co do reguły ile obrotów wkręcać... nie ma takiej reguły. Ja mam 2 wartki 1,3 i dwa gaźniki 1,3 "luzem" i kiedyś właśnie sprawdzałem po ile obrotów są śruby wkręcane...
Przyznam że się mocno zdziwiłem, że są tak duże rozbieżności !!!! |
|
|
|
 |
|
|