|
Potrzebna pomoc - PL.Wilsona WAWA |
| Autor |
Wiadomość |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2006-04-06, 18:03
|
|
|
Witam po długiej nieobecności!
Wczoraj uruchomiłem traba po raz pierwszy od dwóch miesięcy. Chciałem przejechać się staruszkiem po parkingu, no i przejechałem się na zablokowanych kołach ze 20m z wielkim piskiem a gdy koła odpuściły okazało się że nie mam już hamulców! Cały płyn wyciekł z przewodu gdzies na wysokości jaskółki. No i teraz nie za bardzo mam jak dojechac do warsztatu bo na ręcznym jeżdzić po rondach i skrzyżowaniach to strach :)
A trabika bardzo chciałbym wyszykować na zlot w Bełchatowie. Czy mieszka ktoś z was w okolicy Pl. Wilsona i dysponuje umiejętnościami i sprzętem pozwalajacym wymienić przewód i odpowietrzyć hamulce? Byłbym ogromnie wdzięczny no i oczywiście zapłacę.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Maciek
Gość
|
Wysłany: 2006-04-06, 18:36
|
|
|
| Jeżeli masz taki przewód to mogę Ci pomóc. Mój nr to 502864300 (Maciek) |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2006-04-06, 19:21
|
|
|
| Wielkie dzieki! będziemy w kontakcie |
|
|
|
 |
Pawel Ziemkowski
Gość
|
Wysłany: 2006-04-07, 14:34
|
|
|
| sprzetu nie mam ( stanardowe klucze :) umiejetnosci jakies tam sa ;) Bartek masz do mnie numer tez moge pomoc :) 503 724 526 Pozdrawiam |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2006-04-07, 15:07
|
|
|
Sie ma Bartek
Jeśli pomoć potrzebna szybko to nawet zaraz. Magik 607960624(Tomek) |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2006-04-07, 18:11
|
|
|
Wow jaki odzew!
Dzięki wszystkim!
Dziś sobie z ciekawosci zajżałem do traba no i co ciekawe pedał nie wpadał już w podłogę, skok niby normalny, hamulce są, ale jednak dość słabe, a przynajmniej tak mi sie wydaje bo juz kilka miesiecy nie jeździłem. Dodam iż byłem w grudniu na modlińskiej i hamulce były robione. Nie wiem jednak co to był za wyciek spod jaskółki hmm. Przewody całe na oko, dzis juz nie cieknie.Jakby sie komuś w niedzielkę nudziło to zapraszam.
Pozdrawiam wszystkich! |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-04-07, 18:25
|
|
|
| moze lecialo PO przewodach a nie Z przewodow? np. z pompy. a slabsze to normalne, bo zapowietrzone |
|
|
|
 |
mtrabant
Gość
|
Wysłany: 2006-04-07, 19:18
|
|
|
| Ja kiedys tez mialem wyceik przy jaskolce, okazalo sie ze rurka do tylnych kol w miejscu gdzie przechodzi pod jaskolka jest umocowana taka odginana blaszka i pod ta blaszka zgnila. Prawdopodobnie masz to samo. Nie wiem czy masz jeden obwod czy dwa, jesli dwa to slabe hamulce jak piszesz znaczy ze dziala tylko przod bo z tylu wycieklo. Jesli bedziesz wymienial ta rurke na nowa stalowa to owin ja dobrze np. tasma izolacyjna w miejscu gdzie wchodzi pod blaszke, wtedy dluzej pozyje. |
|
|
|
 |
Yankes
Gość
|
Wysłany: 2006-04-16, 19:42
|
|
|
Witam.
Pozwole sobie podczepić się pod temat bo problem pokrewny.
"Potrzebna pomoc - Ursynów/Natolin WAWA"
Szukam kogoś kto byłby w stanie pomóc mi troszke przy moim 601. Chodzi o pomoc przy regulacji zapłonu/gaźnika oraz pomoc przy hamulcach we wtorek je rozbiore to pewnie będe wiedział co i jak narazie wiem że są kiepskie;) oczywiscie w zamian oferuje wspólną "lekture" dozgonną wdzięczność oraz wspólną "lekture" na Trambkowisku, Pozdrawiam |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2006-04-16, 21:13
|
|
|
| Sie manko. Jestem z natolina i chęnie zerknę o co chodzi. Mój nr 607960624. Tomek |
|
|
|
 |
|
|