|
cieknie skrzynia :( |
| Autor |
Wiadomość |
Pawel Ziemkowski
Gość
|
Wysłany: 2006-03-23, 21:50
|
|
|
| jak wyzej oporowo cieknie mi skrzynia skrzynia mokra jest od gory z tylu po obudowie co moze ciec?? dodam ze przez 1.5 tyg wylecialo mi ponad litr oleju:( |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2006-03-24, 07:44
|
|
|
| Po pierwsze najpierw zimmeringi przy półosiach trzeba wymienić. Jak to nie pomoże to trzeba ją rozkręcić i uszczelnić |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2006-03-24, 12:36
|
|
|
Masz rację najczęściej cieknie na uczelnieniach gumowych sprawdzaj wszystko po koleji ale na 100 procent to własnie będzie to chyba że masz pękniętą gdzieś obudowę skrzyni.
-------------------------------------
Trabant601s rocznik 85
------------------------------------- |
|
|
|
 |
Alan
Gość
|
Wysłany: 2006-03-25, 18:33
|
|
|
Jak mokra jest od góry - jak piszesz - to prawdopodobnie wywala Ci olej przez odpowietrznik; nie wlewałeś może ostatnio oleju i nie wlałeś go za dużo? Ja miałem taki objaw, jak pan "mechanik" wlał mi całe 2 litry zamiast 1,2l - wywalało górą.
Ale też podajesz, że wywalił Ci ponad litr, a to wskazuje jednak na zimeringi na półosiach. Będzie robota :(
Kolejnym miejscem gdzie lubi wywalać, jest niedociśnięta guma przy wodziku - jak guma (harmonijka) zlazła, to tamtędy tez wywala. |
|
|
|
 |
Pawel Ziemkowski
Gość
|
Wysłany: 2006-03-27, 20:54
|
|
|
| Wiesz wlalem litr wiec moglo byc wiecej ale.....juz go tam nie ma prawie wogole bo mi biegi nie wchodza a jak wchodza to ze zgrzytem :/ no nic bede patrzyl....... |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2006-03-28, 13:14
|
|
|
Opłaca się wymiana całej skrzyni?
Jak sprawdzić stan skrzyni dawcy (nie na chodzie)? |
|
|
|
 |
Nikita
Gość
|
Wysłany: 2006-03-28, 16:07
|
|
|
| jak mis iewydaje to nie sprawdzisz puki na niej nie pojezdzisz jedynie chyba na sucho sobie biegi powrzucac czy kazdy wchodzi bo jak wejdzie to autem ie ruszysz chyba ze zobaczyc czy nie zlana wyciekajacym olejem jakis pekniec nie ma |
|
|
|
 |
|
|