Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Argumenty 'za' dot. silnika 1.3
Autor Wiadomość
Aleksander
Gość
Wysłany: 2006-02-10, 19:05   

Mam możliwość kupna silnika 1.3 za 600,- z montażem za 200,- :) czy warto mieć 1.3?

Jak ktoś ma, to czy żałuje, że zamienił?

Dużo więcej pali wtedy? czy przy spokojnej jeździe prawie tyle samo?

To ten silnik co jest w 'giełdzie'...

ja się waham....

radzieckii
Gość
Wysłany: 2006-02-10, 22:40   

poszukaj w FAQ bo coś tam jest na ten temat. Co do spalania, to u mnie było takie samo, ale v max większy na gazie o jakieś 30 km/h i wogóle jakiś fajniejszy był ;)

gonzo
Gość
Wysłany: 2006-02-10, 22:40   

warto. z tym ze przy odrobine szczescia i duzym poszukaniu za 600 słownie szejset to mozna calego warbura zakupic. np po strzale w tyl czy cos w ten desen

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-02-11, 04:25   

ta, szejset, szejset ;p

Aleksander
Gość
Wysłany: 2006-02-11, 10:25   

Ale wiesz, znajde za 600,- całego wartburga, a on okaże się np. z przebiegiem 160 tysięcy, i dodatkowo będe wkładał siano na remont silnika, żeby jakoś jechał dobrze... a tu mam niby z przebiegiem 70 tyś. Na syntetyku. Koleś mówi, że z wymienioną uszczelką pod głowicą i uszczelniacze zaworowe... no nie wiem, będe sie jeszcze wahał :)

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-02-11, 15:37   

Wiesz mowic to mozna wszystko, kwestia zaufania a najlepiej zeby ktos kto sie zna to zobaczyl, bo ja juz 6 traba byłem ogladac po tym jak mi mowili przez telefon ze super i w ogole, a na miejscu sie okazalo co innego.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-02-11, 19:19   

a po co mu cały wartburg :P jak on chce silnik :)

Musiał by toto znaleźć gdzies koło siebie, bo inaczej to za lawete zapłaci sporo więcej niż ten trabant z wartburgiem razem wzięte będą warte...

Kargul
Gość
Wysłany: 2006-02-11, 19:59   

HHmmm u mnei był silniczek 1.3 w super stanie za ok. 450zł - 500zł w super stanie. Niestety jeden koleś wykrecił z niego zawory, ale środek był piekny i też na syntetyku( rozmawiałem z właścicielem, który oddał go na szrot, ale mówił ze silnik był super). Pozdrawiam

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2006-02-11, 22:21   

600 zl za sam silnik, czy silnik z osprzetem?
Jesli za sam silnik to drogo, nawet za te 70tys. przebiegu...

---
Prosze nie dawac ogloszen na forum.

Aleksander
Gość
Wysłany: 2006-02-11, 22:44   

no ok, to postanowiłem. poczekam jeszcze z wymianą, może trafi mi się taniej silnik, i np. bliżej - w Poznaniu :) bo te 20 koni mechanicznych bym chciał mieć :)

dzięki!

bRq
Gość
Wysłany: 2006-02-11, 23:25   

ja 1.3 przywiozlem za ... flaszke :P znajomy rozebral wartburga i silnik mu miejsce zajmowal... Prosto od niemcow... warb bity w tyl... 70tys przebiegu...

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2006-02-12, 09:03   

Ja kupiłem 30 km od domu w Forst w Niemczech razem ze skrzynią biegów i sprzęgłem bez rozrusznika i altka silnik od Warba za 50 E.
Te 20 koników faktycznie czuć przy wdepnięciu gazu np.od 30 km/h mozna przyspieszać na 4,da sie bez problemu ruszyc z 3 itp.
Prędkości maksymalnej jeszcze nie sprawdzałem bo nie ma warunków a Trab od tygodnia stoi rozebrany bo juz czas na remont budy.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-02-12, 09:55   

no tak Marcin... jeszcze z twoim boskim wydechem remusa to będzie już rakieta :D:D:D

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2006-02-12, 12:03   

Remus sie rozsypał już.Same dziury.Można było zatkać rury a silnik i tak sie nie zmulał.Teraz bedzie wydech z tyłu bo juz troche mam dość jak mi w lewe ucho non stop daje a poza tym to nie mam takiej puszki co by pasowała na bok.

radzieckii
Gość
Wysłany: 2006-02-12, 13:25   

Ja sprawdzałem maxa- 165 wg licznika na trabantowej skrzyni i obroty się skończyły i Astra 1,8 pojechała przodem...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi