Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Silnik malucha w trabancie
Autor Wiadomość
Sebastian W.
Gość
Wysłany: 2006-02-06, 16:16   

czy ktoś montował silnik od malucha w trabancie 601? chodzi mi o spięcie silnika malucha ze skrzynią trabanta i zmieszczenie tego pod maską. z góry dziękuję za odpowiedź.

windykator
Gość
Wysłany: 2006-02-06, 16:26   

od maluch to nie znam ale może by sie dało wsadzic silnik od ruskiego odkurzacza marki rakieta mały zgrabny cichy i tesz bedzie wygladało i działało jak kaszlaka czyli wielkie g...

ali
Gość
Wysłany: 2006-02-06, 16:29   

ej a nie lepiej przerobić go na pedały, bedziesz se pedałował i za darmo jeździł a gdy sie zmęczysz to wystaw żagiel... profanator !!! skasować mu tego posta !!!!!!

kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-02-06, 16:40   

Było parę takich Trabantów. Ten, którego widziałem miał wentylator z trabantowej dmuchawy zaadoptowany do nowego motoru jako chłodzenie.
Trochę dużo roboty przy przekładaniu silnika i zbyt mały zysk ekonomii żeby się w to bawić. I podobno bardzo mocno drga ten silnik jak się go nieumiejętnie zawiesi - dla tego w maluchach jest zawieszony na sprężynie.
Przemyśl akcję, bo może lepiej wyjdzie kupno polówki na gaz. Ewentualnie zmiana silnika w polówce na np. z Tico albo jakiegoś małego Diesla.

arek_353
Gość
Wysłany: 2006-02-06, 17:02   

chłapaki (poza kuzynem)dlaczego jedziecie po sebastianie jak po starej szm...
kolega zapytał, jak ktos wie to udziela odpowiedzi, jak nie to siedzi cicho i zawija sreberka
pozatym fakt poszukaj sobie w archiwum , były juz o tym wiiielkie dyskusje, na pewno znajdziesz potrzebne dla ciebie info
pozdrawiam

Sebastian W.
Gość
Wysłany: 2006-02-06, 20:07   

Panowie ja dlatego o to pytam bo mam problem z orginalnym i nie moge go rozwiązać.

gajos
Gość
Wysłany: 2006-02-06, 22:38   

No OK, ale od malucha? Nie lepiej już, jak to Kuzyn napisał, zainwsetować w jakiś mocniejszy silnik?

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-02-07, 00:03   

Najlepiej zainwestuj w inny silnik i sprawdz czy to wina silnika czy wadliwego zaplonu z tymi Twoimi klopotami. Wsadzenie innego sprawnego silnika wszystko wyjasni i nie bedzie to profanacjka ani duzy problem ani duzy wydatek. Poza tym tani mozna zmienic zaplon na elektroniczny i juz nie bedziesz musial go ustawiac. I po co zakladasz dwa tematy o jednym wlasciwie. Mogles tu rozwinac problem z zaplonem.

Kargul
Gość
Wysłany: 2006-02-07, 10:23   

Ja mam elektronika i się przestawił - zmieniam na młoteczkowy

Monia & Szpyrol
Gość
Wysłany: 2006-02-07, 14:35   

Mam znajomego co miał traba z silnikiem malacza całkiem nieźle to jezdziło. osobiście polecam silnik duzego fiata i naped na tył ale nie na zime. nara

shardac
Gość
Wysłany: 2006-02-07, 14:41   

a co, zrobiles cos takiego?

MK
Gość
Wysłany: 2006-02-07, 17:45   

Ja wiem tyle,że po miom mieście jeżdzi chłopak co rozwozi paczki Trabantem waśnie z silnikiem malacza.I jak widziaem,skrzynię biegów ma oryginalną.(jakoś nigdy nie udało mi si z nim pogadać) Autko chodzi z tego co słychać bardzo dobrze,wcale nim nie trzęsie,jakby można się było spodziewać po silniku malucha.

Monia & Szpyrol
Gość
Wysłany: 2006-02-09, 13:13   

no dokładnie to ten sam trabant ma napis RED BUL na boku i takiego srebnego byka. i chodzi mu to zajebiozo. a jesli hodzi omnie to mam trampofiaciora. nara cze

shardac
Gość
Wysłany: 2006-02-09, 15:47   

jak to sie spisuje? jak przerobiles zawieszenie trabanta?

Sebastian W.
Gość
Wysłany: 2006-02-09, 17:19   

To ty masz silnik i skrzynie fiata 125p. A co z mostem i wałem? jak to pomieściłeś. Ja miałem wsadzać silnik i skrzynie poloneza 1600. I popróbować sił w dryflingu.Mam Poloneza na części szfagra.Jak chodzi taki trabanto-fiat. Pali kapcie do 3 biegu?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi