Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Regulator napiecia od 125p do 601s ?
Autor Wiadomość
DJ_Kaskader
Gość
Wysłany: 2006-01-28, 03:17   

mam taki problem mam traba z roku 98 i cooś sie w regulatorku porypało mam od kumpla regulator od duzego fiata 6 diodowy czy da rede go podłączyć ??? a może tzreba jakis pzrekaźnik by kontrolka świeciła od ładowania

>>>>> POMOCY<<<<<

kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-01-28, 08:27   

Nie wiem jak z fiatowskim ale taki z malucha kosztuje 15 zł i da się podłączyć.
O regulatorach też bylo :)

kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-01-28, 08:30   

nawet sam zakładałeś wątek o regulatorze 2 tygodnie temu...... Ech stary popraw się bo śmietnik robisz

macq
Gość
Wysłany: 2006-01-28, 08:53   

Tak. Miałem taki regulator. Tylko trzeba podłączyć z przekaźnikiem żeby lampka chodziła. Ale chodzi

DJ_Kaskader
Gość
Wysłany: 2006-01-29, 01:21   

a skad prekaźnik jak on wyglada ?? Obojetnie jaki pzrekaźnik czy musi być jakiś specjalny :]

macq
Gość
Wysłany: 2006-01-29, 13:45   

przekaznik wyglada tak :
ma 4 nóżki. 2 to masa, 1 podlaczasz pod regulator i 1 pod lampke. Na szrocie kupi to bez problemu. Jak coś to mam cos takiego na zbyciu.

Jakubek
Gość
Wysłany: 2006-01-29, 23:34   

Ja mam teraz problemy z alternatorem. Nie wiem czy żarząca się kontrolka ładowania (na wolnych obrotach) to oznaka padniętego regulatora, czy już alternator siada? Jeśli regulator, to bardzo proszę o wskazanie najłatwiejszego w montażu i taniego. (czy ten od malucha może być?)
Pozdrawiam

halogen
Gość
Wysłany: 2006-01-30, 00:00   

regulator albo szczotki :) zależy.no najtansze to polonez i 125p lub kaszlak :) ps. w kaszlaku ejst kondensator chyba na altku z tego co pamiętam , do czego on służy ?? bo w trabie go nie ma

Luker
Gość
Wysłany: 2006-01-30, 01:08   

Jakubek zanim spotkasz sie z elektrykiem i na poczatek zaspiewa 30 zl za uscisk dloni wez w reke papier scierny i ladnie koncoweczki od kabli przeczysc. Czesto wlasnie taka banalna sprawa (sniedziejace koncowki) powoduje spadek ladowania na aku. Mi elektryk rozebral ladnie alternator, caly przeglad zrobil i sie okazalo ze jedna koncoweczka sie obspawala i z alternatora nie dawal pradu. Podobnie w grudniu przeczyscilem kabelki i rozrusznik zaczal krecic normalnie i jest gicior...

Mitek
Gość
Wysłany: 2006-01-30, 01:22   

Kondensator w altku kaszlakowskim to jest filtr przeciwzakłóceniowy. Co do kaszla nie pamiętam ale odnośnie poldka i kanta wiem jedną rzecz tam są altki 3 fazowe z obwodem wzbudzania. Ten obwód wzbudzania ma wpływ na konstrukcję reglera, nie jestem pewnien czy tak łatwo przypasuje

kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-01-30, 07:19   

W trabantowskim też powinien być kondensator, ale da się bez niego żyć.

macq
Gość
Wysłany: 2006-01-30, 07:49   

Kondensator w altku kaszlakowskim to jest filtr przeciwzakłóceniowy. Co do kaszla nie pamiętam ale odnośnie poldka i kanta wiem jedną rzecz tam są altki 3 fazowe z obwodem wzbudzania. Ten obwód wzbudzania ma wpływ na konstrukcję reglera, nie jestem pewnien czy tak łatwo przypasuje W kancioku mamy 6 diód, w trampku jeszcze 3 dodatkowe. Regulator przypasi (przynajmniej mi chodził), no tylko bez tego przekaźnika jakoś mi sie nie udało lampki podłączyć.

halogen
Gość
Wysłany: 2006-01-30, 13:55   

No ale tak narazie dopuki go nie kupi to może żyć i bez tego przekaxnika :) ps. były też krypty(125p) co mniałey altka 9d i regulator bez przekaźnika

Jakubek
Gość
Wysłany: 2006-01-30, 23:45   

znalazłem takie coś:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84062495

i

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84125918

który jest dobry? ten z trzema czy dwoma drutkami?

Pozdrawiam!

macq
Gość
Wysłany: 2006-01-31, 19:25   

Oba powinny być dobre. Ten trzeci przewód to masa jeśli sie nie myle a w pierwszym jej nie ma bo pewnie jest na obudowie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi