Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
tylne wahacze 1.1 -> 601
Autor Wiadomość
Tomasz D.
Gość
Wysłany: 2005-12-12, 13:30   

Witam,
Czy tylne wahacze z 1.1 pasują do 601 (na resorze)?
Czy to coś zupełnie innego?

vader
Gość
Wysłany: 2005-12-12, 14:43   

nigdy nie widzialem ale nie moga pasowac, w 1.1 jest sprezyna wiec musi w wahaczu byc na nia gniazdo.

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2005-12-12, 14:49   

Pasują idealnie tylko do wahacza od 1.1 trzeba dokręcić poduszkę pod resor i git.

STOJAN
Gość
Wysłany: 2005-12-12, 15:56   

Będą pasowały bo to jest tak samo jak w 601 ze sprezyną a resorem. Różnią siue one tylko uchem do amortyzatora i poduszką pod resor.

Tomasz D.
Gość
Wysłany: 2005-12-13, 07:52   

Czyli można bez większych problemów założyć taki z 1.1 do 601?
Dokręcenie poduszki pod resor to żaden problem, a co z tym uchwytem do amortyzatora? Trzeba będzie coś spawać ?

MaxXx601
Gość
Wysłany: 2005-12-13, 10:49   

tam jest szerszy wiec jak ci sie nie bedzie chcialo przekrecac to bedziesz mogl pokombinowac z dystansami i podkladkami. do ktoregos rocznika tez w 601 jest dluzsza oska z klinem

miedelnica
Gość
Wysłany: 2005-12-13, 11:05   

wystarczy odkrecic mocowanie amortyzatora ( kolumny ) i w to miejsce przykrecic oryginalne z 601. jedna srubka podejdzie, na druga trzeba wywiercic otwor i nagwintowac. jak dasz mocny imbus to jedna srubka wystarczy,ale ja bym najlepiej delikatnie przyspawal to mocowanie na calym obwodzie. pewnie chcesz miec rozstaw 98 w trabie 601.. no coz to jeszcze zmien cylinderki hamulcowe na te z 601, podchodza bez problemu,bo te z 1.1 sa mocniejsze i jak Ci zablokuje tylne kola przy hamowaniu na zakrecie to zrobisz lepszy wygwizd niz na recznym... pozdro600!

Złoty
Gość
Wysłany: 2005-12-13, 11:44   

Nie ma wiekszych problemow przy montowaniu wachaczy od 1.1 (jak juz wczesniej bylo napisane), ale jezeli chodzi Ci o zmiane rozstawu, to nie musisz zmieniac calego wachacza... wystarczy same bebny od trabapolo. Moze byc jedynie problem z oską bo byly dwa rodzaje; zalezy od rocznika... (ale oske tez bez wiekszych problemow mozesz wymienic)

Tomasz D.
Gość
Wysłany: 2005-12-13, 14:33   

Nie zależy mi na rozstawie - i tak mam zrobione dystanse na normalny rozstaw i fele z rekina;)
Chodzi o to, że mam zżarty jeden wahacz, że dziury już wychodzą, a do kupienia jest wahacz z 1.1 w świetnym stanie, stąd moja rozterka...

Złoty
Gość
Wysłany: 2005-12-14, 09:33   

to kupuj ten wahacz, no i wymieniaj ... ;-)

pozdrawiam

kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-12-14, 11:19   

są identyczne? Będzie miał jedne taki i jeden inny?

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 00:26   

są identyczne. Jedyna różnica to mocowanie rurki do płynu hamulcowego i inny uchwyt amortyzatora.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2005-12-28, 13:36   

Czy naprawde jest taka duza roznica w sile hamowania tylnich cylinderków z 1.1 a 601. Bo mysle ze moze bym wrzucil te z 1.1 i zrobil trabika do powerslide'u (czyli driftu autem przednionapedowym). Byloby to bezpieczne w normalnej eksploatacji?

Złoty
Gość
Wysłany: 2005-12-28, 15:38   

wydaje mi sie ze ta roznica nie jest az taka duza, zeby wplywala na bezpieczenstwo jazdy. te cylinderki sa prawie identyczne... ja bym poprostu zalozyl i zobaczyl co sie bedzie dzialo...

pozdrawiam

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-12-30, 13:56   

nigdy nie widzialem ale nie moga pasowac, w 1.1 jest sprezyna wiec musi w wahaczu byc na nia gniazdo

Po co gadać takie bzdury!!! szczególnie jak się nigdy nie widziało.
Gniazdo na sprężynę jest, ale na amortyzatorze.
W 601 tez są sprężyny (nie we wszystkich) i wahacze nie mają gniazd bo jak wyżej napisałem gniazda są tam gdzie być powinny (przy takim rozwiazaniu technicznym)

Pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi