Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
spasowanie drzwi???
Autor Wiadomość
KrzysiekM
Gość
Wysłany: 2005-12-20, 15:17   

witam! mam problem dot. drzwi lewych, tzn nie wiem czy byly one kiedys wylamane czy sie urwaly czy jeszcze cos innego sie z nimi stalo ale sa tak jakby przesuniete. dokladnie chodzi o to :

foto 1
foto 1

na foto 1 dorysowalem mniej wiecej jak to wyglada wzdłóż całych drzwi, jest to szczelina wąska u góry i coraz szersza schodząc w dół.
Na foto 2 zawias z ktorym bylo chyba cos kombinowane. problem polega na tym ze zeby zamknac drzwi trzeba naprawde solidnie trzasnac, czego przyczyna jak sadze jest odklejanie sie duroplastu, no a poza tym woda leje sie jak jej pasuje..dodam ze drzwi prawe sa jak z pod igly, zamykaja sie same przy lekkim pociagnieciu, nic nie cieknie do srodka... da sie cos z tym zrobic??pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc...

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-12-20, 17:37   

Witam.
Jedynym duroplastem formatowanym fabrycznie jest poszycie drzwi. Pozostałe, a więc błotnik przedni i tylny są robione nad wymiar i przycinane do poszycia drzwi. Przyczyną zniekształcenia Twoich drzwi jest odklejenie się poszycia od konstrukcji. Musisz najpierw spasować, a następnie przykleić. Regulacja na zawiasach (za pomocą podkładek) jest możliwa, ale jak "karton" na drzwiach jest luźny to nic nie da, będzie je trudno zamknąć.
Pozdrawiam.

KrzysiekM
Gość
Wysłany: 2005-12-20, 18:24   

wlasnie obczailem o co chodzi. dzwi sa zamontowane jakis centymert za nisko i przy zamykaniu obcierają o zamek, dlatego nie chca sie domknąć. musze znalesc jakis sposob by podniesc zawiasy o ten brakujacy centymetr. pozdrawiam..

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-12-21, 00:39   

Jak masz "luźny" karton to nic nie zrobisz! Pamietaj że masz regulację rygla na słupku. Drzwi muszą być "sztywne", aby zamykały się prawidłowo.
Pozdrawiam.

Luker
Gość
Wysłany: 2005-12-21, 11:07   

Hmmm, nie chcialbym straszyc, ale jezeli drzwi sa dobrze zamontowane i nijak nie mozna ich ustawic to zerknij pod traba, bo moze masz progi z papieru. Dla mnie to byl sygnal, ze blacharz juz na mojego bolida czeka, dlatego teraz smigam bambrowozami a trampek przechodzi reanimacje. Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi