|
bagaznik przecieka |
| Autor |
Wiadomość |
Dysiek
Gość
|
Wysłany: 2005-12-11, 12:58
|
|
|
Czesc
Mam problem - bagaznik mi przecieka przy prawej i lewej krawedzi (na dnie). Myslalem, ze uszczelnienie sie wykruszylo i zalozylem nowe, ale jest jeszcze gorzej - woda gromadzi sie na nowym uszczelnieniu :( Nie wiem, skad mi tam cieknie. Jakies pomysly? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2005-12-11, 13:30
|
|
|
| Może dokładniej coć napiszesz. Jakie uszczelnienie? Jest tylko uszczelka bagażnika. To kombi czy limuzyna ? |
|
|
|
 |
Dysiek
Gość
|
Wysłany: 2005-12-11, 15:36
|
|
|
| To limuzyna, ale nie przecieka gorna uszczelka, ta od klapy bagaznika, tylko na dole, w glebi bagaznika wzdluz prawej i lewej krawedzi. Uszczelnilem te dwie krawedzie, bo myslalem, ze woda wlewa sie od dolu, jednak tak nie jest i teraz przy krawedziach mi sie zbiera :( |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2005-12-11, 16:09
|
|
|
To może być różnie. Po pierwsze dziurawe nadkola (najbardziej prawdopodobne), drugie
może brakować śrubek mocujących listwę ozdobną i tamtędy może kapać, może ale raczej mało prawdopodobne lać się spod lampy tylnej (kiepska uszczelka), po trzecie może być cieknąca uszczelka szyby tylniej(wystarczy pomacać od wewnątrz), może lac się np od strony dachu (jeśli nieszczelny) po wewn ścianach słupka. Uszcelkę też warto sprawdzić czy jest dobrze i dokładnie założona. Mnie np brakuje kilku blaszek tych zaginanych i kapie. Powodów sporo trzeba szukać |
|
|
|
 |
misza
Gość
|
Wysłany: 2005-12-11, 16:37
|
|
|
mocoawanie zderzaka - cieknie pod nakrętkami,
lub jak kolega zauważył z uszczelki szyby na półkę i z półki do bagażnika.
w moim modelu ktoś wysmołował uszczelkę przed założeniem szyby i wtedy już do srodka lała się tylko smoła(jak słonko przygrzało) |
|
|
|
 |
|
|