Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Elektryczne dziwne fazy?
Autor Wiadomość
grubas
Gość
Wysłany: 2005-11-28, 18:47   

Witajcie.
Mam w Trabie odkąd go mam takie dziwne zjawisko (Trab 1.1). Otóż załóżmy że świecą się dwie diody od paliwka, dwie zielone no i jak zaświece światła włącze do tego ogrzewanie szyby choć niekoniecznie to świeci się jedna dioda. Ogólnie to wygląda to tak że gdy jest jakiś większy pobór prądu to Trabik twierdzi że paliwa ma mniej tak o 5-7 litrów. Drugi temat leży w wycieraczkach, gdy włączę "czasówki" to po jakimś czasie raz po 30 sek innym razem po 10 minutach przestają pracować w odstępach i zaczynają jak na tzw., pierwszym biegu wycieraczek. Proszę was fachowców Trabantowych o radę co to może być i czy może to ma tak być. Zgóry serdeczne dzięky \PozDDRo :]

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-11-28, 21:45   

Masa, masa i jeszcze raz masa.
Masa oczywiście nie jakaś orzechowa, ale połączenie "masy". Czesto się zdarza że połączenie koroduje i skutkiem jest "wariowanie wskaźników. Jeszcze jeden b.ważny punkt to czerwony gruby przewód podłaczony do klemy [+] akumulatora, czyli główna elektrownia do kabiny. Posprawdzaj to, a problem minie.
Jeśli chodzi o wycieraczki to nie mam zdania. Jest to usterka jak ja nazywam "nie do końca" i trudno stawiać diagnozę. Jak przestaną działac to wtedy będziesz miał problem do rozwiązania, a teraz trzeba polubić ich "zachowanie".
Pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi