Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Regulacja tylnej klapy (kombi)
Autor Wiadomość
Kamil Oremczuk
Gość
Wysłany: 2005-11-27, 15:05   

Mimo, że temat o tylnej klapie przewinął mi się w wyszukiwarce kilka razy to nic o jej regulacji nie znalazłem, a mam pytanie.
W moim Polo kombi klapa trze prawą stroną aż o tylne lapy. Nie wiem jak się zabrać za to, zeby ją jakoś nastawić na miesce i czy w ogóle jest tam gdzieś jakaś regulacja...?
Dodam, że autko było kupione niedawno i nie wiem co tez mogło się z nią stać wcześniej -podjerzewam, że mały "dzwon" w tył był....

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-11-27, 19:42   

Mozliwosc regulacji jest symboliczna...

Sprawdz czy sa podkladki pod zawiasami klapy, moze pod jednym jest podkladka, pod drugim jej nie ma.
Jest tez mozliwe ze zawiasy byly zmieniane i sa teraz kiepskie - wegierskie, ktore czesto byly zle odlane i ktos je na sile zamontowal i stad problem (od razu mozna je poznac: takie nie wykonczone aluminium)

jesli auto mialo kiedys "dzwon" to juz inna historia.

qba_601
Gość
Wysłany: 2005-11-28, 13:48   

regulacja niby symboliczna ale wystarczajaca w razie gdy sa podkladki to mozna przsunac klape na zawiasach trzeba ja poprostu poluzowac przesunac w zadanym kierunku i dokrecic

eddie
Gość
Wysłany: 2005-11-29, 12:31   

witam..
fakt "regulacja symboliczna ale wystarczajaca.. " tez tak mialem po zmianie zawiasow, wystarczy 4 srubki poluzowac ulozyc jak byc powinno i juz. walka jak z dzwiczkami od szafek ;]

podepne sie jezeli pozwolicie:
PILNIE poszukuje uszczelki do klapy do kombi traba. chodze po sklepach i dOOpa .. nie ma i nie ma tez do PF125 kombi.. ktora to podobno pasuje.. prosze o pomoc i podpowiedz gdzie i jaka uszczelke nabyc. zalezy mi na czasie abo remont sie ciagnie 2 rok.. a ja za dwa tygodnie wybywam na wyspy..
pozdrawiam
eddie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi