|
po regulacji zapłonu regulacja gażnika? |
| Autor |
Wiadomość |
magik
Gość
|
Wysłany: 2005-11-07, 12:46
|
|
|
Wyregulowałem sobie zapłonik na profesjonalnych przyrządach. Silnik pięknie chodzi. Natomiast po operacji gaśnie na wolnych obrotach i ma kłopoty z odpalaniem przy nagrzanym silniku. Czy regulacja zapłonu wiąże się z koniecznością regulacji gażnika?
Dodam że przed regulacją około rok temu gażnik był regulowany profesjonalnie w warsztacie (lecz przy nie tak dobrze ustawionym zapłonie). |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2005-11-07, 13:01
|
|
|
| masz za bogatą mieszankę :) W moim przypaku po regulacji zapłony gaźniczek śmigał :) i teraz pytanko ode mnie czy jak się ma za bogatą mieszankę to trzeba wkręcić tą śróbkę czy wykrecić ?? Mi się wydaje że się wykręca ale nie jestem pewien ;/ |
|
|
|
 |
Eimus
Gość
|
Wysłany: 2005-11-07, 19:51
|
|
|
| Ja bym przejzał gaznik, poniewaz gaznik nagrzewa sie od silnika a wraz z nim paliwo.Gdy paliwo jest nagrzane szybciej paruje.Mozesz miec zapchane dysze lub kiepawe uszczelki i dostaje sie lewe powietrze lub paruje paliwo. |
|
|
|
 |
Kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2005-11-08, 19:44
|
|
|
| 28h1 1 czy jakoś tk- wykręcasz śróbkę (tą największą) to więcej powietrza w mieszance uzyskasz |
|
|
|
 |
Gawinek
Gość
|
Wysłany: 2005-11-09, 20:48
|
|
|
| jezeli wkrecasz śrubke od gażnika "ta najwieksza" to wtedy mieszanka paliwa jest bogatsza poniewarz dstaje mniej powietrza jeżeli sie ją wykreca to dochodzi więcej powietrza wiec mieszanka jest mniej bogata :D |
|
|
|
 |
|
|