Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
regeneracja wału Warszawa
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2006-08-09, 11:22   

Mam do Was pytanie. Najprawdopodobniej będę robił znajomemu remont całego silnika.Ze względów finansowych będę regenerował wał. I tu moje pytanie. Gdzie go najlepiej oddać? Słyszałem że nie wszystkie zakłady wyważają wały, a zależy mi żeby wykonać jak najlepszą robotę. Ceny mniej więcej znam ale może ktoś ma świeższe informacje. I jeszcze jedno. Wiem że teraz jest tak że oddaje się stary i dostaje się zregenerowany. Czy jest jakaś różnica? Nie lepiej zregenerować swój własny niż brać niewiadomo co ?

Sikor
Gość
Wysłany: 2006-08-09, 12:21   

Możesz, dać swój i odebrać swój z nowymi łożyskami. Wymiana jest o tyle lepsza, że nie czekasz, a w wale raczej nie zużywa się nic poza łożyskami. Ja robię wały na Krakowiaków, ale najlepiej jest dogadać się z nimi dać im zakupione przez siebie łożyska i żeby włożyli do swojego wału, bo z jakością łożysk to u nich kiepsko bywa.

magik
Gość
Wysłany: 2006-08-09, 13:21   

A polecisz mi gdzie kupić te łożyska. Nigdy się nie interesowałem w tym temacie

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2006-08-09, 14:48   

Na ulicy Towarowej (33?) w Warszawie (za salonem Daewoo) jest b. dobry sklep.
Mają tam chyba wszystko związane z łożyskami.
Pozdrawiam!

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2006-08-09, 20:35   

Sklep, o którym mówił Zbyszek znajduje się na ul. Jaktorowskiej (odchodzącej od towarowej przy Daewoo). Jest po lewej stronie ulicy taki jasny całkiem elegancki budynek.

magik
Gość
Wysłany: 2006-08-09, 21:34   

Tylko jak to wykonać? Pojechac tam z wałem w plecaku ? :-)Czy jakieś rozmiary i typ rozczytać? Te oznaczenia nie muszą się koniecznie zgadzać z polskimi. Chyba że się mylę

Sikor
Gość
Wysłany: 2006-08-10, 11:17   

Odczytaj z łożysk, nry i pojedź z nimi do sklepu. Js zapytam znajomego co robi silniki jakie są najlepsze. Ale najpierw się dogadaj z warsztacie czy Ci zrobią wał z twoimi łożyskami.

radzieckii
Gość
Wysłany: 2006-08-10, 23:07   

Ten sklep nazywa się Prema i wjeżdżając od Towarowej jest po lewej stronie. Ważne, bo po prawej, kawałek wcześniej też jest w bloku jakiś sklep z łożyskami. W Premie są miłe ekspedientki i kompetente jak Pani z Nowolipek, suwmiarka im nie obca i na widok zasyfiałego, rozklekotanego łożyska nie robią dziwnych min ;-)

magik
Gość
Wysłany: 2006-08-17, 06:51   

dzięki chłopaki

motospec
Gość
Wysłany: 2006-11-26, 21:13   

Siema!!!!

Odświeżam temat.

Otóż tak:

Mój wał w 601 nie jest już w najlepszym stanie i przydała by mu się regeneracja lub wymiana na nowy.
I teraz tak ile kosztuje regeneracja wału i gdzie najlepiej w Wawie to zrobić tak żeby było dobrze zrobione.
A może wiecie ile kosztuje i gdzie można kupić nowy wał?
I jeszcze jedno co jest lepsze kupić nowy wał DDR lub jakiś inny czy zrobić regeneracje starego?

Pozdro

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2006-11-27, 10:13   

Nowy wał raczej wybij sobie z głowy. Z ego co widziałem ceny to są one zabójcze. A co do regeneracji to najpierw poczytaj sobie temat, bo ludzie z reguły nie lubią sie powtarzać :P

motospec
Gość
Wysłany: 2006-11-27, 17:13   

No dobra czyli nowy chyba sobie odpuszcze, byłem dziś na Nowolipkach w Warmocie i tam koleś mi powiedział że do niego można przynieść stary wał i na drugi dzień odebrać już zrobiony, tylko cena 320 zł. jaką podał troche mnie przygniotła.
A z kolei spotkałem tam pod sklepem gościa który mi powiedział że na Krakowiaków regeneracja kosztuje coś koło 180 zł.
Coś duża rozpiętość cenowa, z kolei słyszałem że na krakowiaków trzeba im dać swoje łożyska bo potrafią wsadzić jakieś badziewie.
Co o tym sądzicie, robił ktoś wał w któryś z tych miejsc, jakie są naprawde ceny na krakowiaków, ma ktoś do nich tel.?
I ile tak mniej więcej trzeba wydać na łożyska?

Pawel Ziemkowski
Gość
Wysłany: 2006-11-27, 17:41   

ile wydac na lozyska??..... masz napisane sklep Prema bierzesz ksiazke tel szukasz prema i tam bedzie napewno numer do tej firmy....Polecam zadzwonic zapytac.......
Pozdrawiam

magik
Gość
Wysłany: 2006-11-27, 18:28   

napisz do mnie na gg 7804980. Mam nówkę

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2006-11-27, 19:06   

na Krakowiaków 180zł. 022-868-55-62

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi