|
Przednia szyba do trabanta |
| Autor |
Wiadomość |
Jahoo
Gość
|
Wysłany: 2004-08-30, 08:58
|
|
|
| czy ktos wie gdzie w polsce mozna kupic nowa szybe przenia do trabanta, prosze o jakies namiary na sklepy |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2004-08-30, 09:09
|
|
|
| Nowej raczej nie warto szukac , a jak juz kupowac to albo szrot , albo z innego wraka... |
|
|
|
 |
Daniel "Muffi
Gość
|
Wysłany: 2004-08-30, 09:12
|
|
|
Nowej raczej nie warto szukac
Gratulacje takiego stwierdzenia. Stare jest przeciez lepsze od nowego. Nie wspominajac, ze nie ma to jak hartowana przednia szyba :) A juz najlpsze sa kawalkii szkla w zebach jak strzeli podczas jazdy. REWELACJA |
|
|
|
 |
Jahoo
Gość
|
Wysłany: 2004-08-30, 09:14
|
|
|
| nowa szyba kosztuje miedzy 100 a 150 wiec moim zdaniem warto, problem w tym ze gdziekolwiek sie dodzwonie dowiaduje sie ze wlasnie sprzedali ostatnia |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2004-08-30, 10:46
|
|
|
Dlatego pisze ze nie warto kupowac nowej , bo takich juz prawie nie ma ! Jak jestes taki madry to napisz koledze gdzie am przyjechac po NOWĄ szybe...
Sorry , ale kupi taką szybe jaka bedzie , a jak ma mozliwosc to poszuka taka jaka chce, bo nowki cewki raczej nie znajdzie ! |
|
|
|
 |
Łukasz Antczak
Gość
|
Wysłany: 2004-08-30, 11:45
|
|
|
Ja jestem po wymianie szyby na nowa. Mozna ja dostac tu: www.jaan.com.pl
Oddzial w wawie ceni sobie taka przyjemnosc na 180 plnow. Ciebie najbardziej powinien interesowac ten adres:
GDAŃSK - ORUNIA, Trakt Św. Wojciecha 223
tel. (058) 309 02 51, fax (058) 320 13 37
adres email: jaanoru@jaan.com.pl
Jesli Ci powiedza, ze nie maja takiej na stanie, to powiedz im, ze jest taka w centrali w Koszalinie. Zwykle pomaga. |
|
|
|
 |
Daniel "Muffi
Gość
|
Wysłany: 2004-08-30, 18:13
|
|
|
Dlatego pisze ze nie warto kupowac nowej , bo takich juz prawie nie ma !
Ja sadze, ze warto, a ze ciezko dostac. Wyzej napisales ze nowej nie warto. Nie odwracaj kotem. |
|
|
|
 |
_sierot_
Gość
|
Wysłany: 2004-08-30, 19:50
|
|
|
| Nowa szybe mozna kupic na gieldzie w Gliwicach i kosztuje 115 zl. Ja dzis kupilem na zlomie w bardzo dobrym stanie i prawie nowa uszczelka i za to wszystko dalem 30 zl. Wiec jak ktos nie ma zbytnio kasy to mozna poszukac na zlomach ale jak wiadomo nowa to nowa:) |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2004-08-30, 20:00
|
|
|
kwestia najwazniejsza to czy chcesz klejona czy nie ..... hartowanej w jakim stanie by nie byla nie zaloze do samochodu a obecnie tez szukam szyby ..... bo sie penkla :P
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2004-08-31, 10:03
|
|
|
| A co do naprawy szyby , to wiem , ze male pajaczki , do 2 cm moa naprawic, ale czy mozna w jakis sposob naprawic zarysowanie szyby od docisku wycieraczki , czy w takim wypadku szyba kwalifikuje sie tylko do wymiany ??? |
|
|
|
 |
elixir
Gość
|
Wysłany: 2004-08-31, 13:17
|
|
|
jak poznac czy klejona czy hartowana?
jesli to oczywista sprawa, to prosze o wyrozumialosc bo nie mam zielonego! i mam chyba dwie przednie szyby jeszcze. |
|
|
|
 |
Daniel "Muffi
Gość
|
Wysłany: 2004-08-31, 18:30
|
|
|
| na laminowanej jest napisane "LAMINATED, SAFETY GLASS" |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2004-08-31, 19:23
|
|
|
a jezeli napisy nie przezyly to najprosciej niestety po wyjeciu na brzegu ....poprostu wtedy widac czyjest jedno warstwowa czy dwu
oczywiscie jedno to hartowana |
|
|
|
 |
Jahoo
Gość
|
Wysłany: 2004-09-01, 13:41
|
|
|
w Jaanie na oruni mi sciagneli za 140 ale pekla w transporcie, teraz mowia ze nastepna kosztuje 220 wiec sporo.
ta za 115 w gliwicach mi pasuje tylko niestety daleko :( |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-09-10, 10:18
|
|
|
ostatnio Michałowi pękła przy naciśnięciu palcem. Nigdy nie słyszałem aby hartowana zachowała się w ten sposób. Jasli w transporcie same pękaja to ja bym sie zastanowił czy kupić. (zakładam że firma zajmujaca się szybami samochodowymi wie jak je transportować?)
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|