|
wymiana kierownicy (601) |
| Autor |
Wiadomość |
Łukasz Matczak
Gość
|
Wysłany: 2004-03-31, 17:58
|
|
|
| jezdze 601-ynka ze stara "cienka" kierownica i marzy mi sie jej wymiana na mniejsza, najlepiej od polowki... ale moze pasowalaby od innego auta? ktos probowal? a moze rada skad wziac taka od polowki? |
|
|
|
 |
dc.
Gość
|
Wysłany: 2004-03-31, 18:08
|
|
|
| bez przeróbek nie pasuje chyba żadna inna bo w trabie kierownica jest mocowana za pomocą wbijanego kołka, grubą kierownicę można znaleźć na szrotach, czasami w ogłoszeniach lub na giełdzie CT |
|
|
|
 |
mtrabant
Gość
|
Wysłany: 2004-03-31, 18:23
|
|
|
| zobacz tez na allegro, czasem bywaja. Takie kiery chodza po 30-50 zl.cierpliwosc wymagana :) |
|
|
|
 |
guma_
Gość
|
Wysłany: 2004-03-31, 19:31
|
|
|
| kiera od polowki wcale nie jest mniejsza, chyba ze wizualnie, zenetrznie taka sama srednica ale o wiele wiele lepiej sie nia kieruje |
|
|
|
 |
Drożdżu
Gość
|
Wysłany: 2004-03-31, 19:31
|
|
|
| ale kierownica od polówki chyba nie jest mniejsza. tylko grubsza. |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-03-31, 21:54
|
|
|
Rozwalaja mnie kompletnie pytania w stylu "ktos probowal?" -
miejcie troche szacunku do siebie i nie piszcie w ten sposob...
Przez to forum przewinela sie juz prawie 900 osob przez niecale 2 lata i wiele z nich cos probowalo...
W trabantach widzialem juz kierownice z FSO, sam mam ze 126, z CQ, toyoty, opla i czegokolwiek innego...
Niektorzy wytaczaja przejsciowki, inni przewierceja dziury i jakos klinuja - wiele jest sposobow! Trzeba kombinowac...
BTW: Formalnie zmiana kierownicy na inna - nieoryginalna (poza atestowana sportowa do tego modelu auta) kwalifikuje pojazd do wykluczenia z ruchu! |
|
|
|
 |
RAV
Gość
|
Wysłany: 2004-04-01, 17:40
|
|
|
I Grześ ma rację Jak zwykle hehehe
A ja mam kierownicę 300mm małą i poręczną atest-rano był hehehe |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-09-22, 19:18
|
|
|
| Witam, otuż ja też mam problem ze zmianą kierownicy z cienkiej na grubą. Otuż zdjąłem obudowe kierownicy i lewarka skrzyni i widze wlaśnie ten bolec, z obu stron są główki i co ja mam z tym zrobić?? pobijałem to ale to nic nie dało. Czy te główki się jakoś odkręca czy zbija?? Tam jak dobrze pamietam są jakieś rowki, prubowałem tam włożyć śrubokręt ale nie szło, nie chce też używać za dużej siły żeby czegoś nierozwalić, a spec od trabów życzy sobie 20zł za to:( A więc jak mam to dokładnie zrobić?? |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-09-22, 21:49
|
|
|
| Bierzesz pobijak, przykładasz (tylko nie wiem którą stroną, bo u mnie jedna była lekko zawalcowana), podpierasz kolumne np. młotkiem i bijesz w bolec. Powinien zejść |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2005-09-22, 22:12
|
|
|
| ja tam trochę te główki potraktowałem flexem i poszło za jednym puknięciem :) |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2005-09-22, 22:18
|
|
|
Profi to byloby zastosowac sciagacz a nie walic mlotem ;)
stare haslo: "nic na sile wszystko mlotkiem"
;))) |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-09-23, 08:42
|
|
|
| Dzieki, później się z tym pobawie. |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-09-23, 10:31
|
|
|
| Ja swoją kupiłemna szrocie za 10zł również w bardzo dobrym stanie, nie poobdzierana itp. Na innych szrotach chcieli 20zł i im powiedziałem że chcą za duzo wporównaniu do innych szrotów:) |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-09-23, 14:40
|
|
|
| Ja kupiłem za 45pln... nie pomógł tekst, że to połowe wartości trabanta...:D |
|
|
|
 |
Marcin/Niutek
Gość
|
Wysłany: 2005-09-23, 18:38
|
|
|
| Zależy gdzie trafisz Czasami jest tak ze ktos ci da za free. A ceny są różne. W Lublinie mniej wiecej po tyle chcą na szrocie nie mówiac już o sklepie. |
|
|
|
 |
|
|