|
[1.1] Jaki przebieg to "dużo"?? |
| Autor |
Wiadomość |
Daniel Stolarczyk
Gość
|
Wysłany: 2005-09-25, 21:42
|
|
|
Witam szanowne grono.
Wlasnie jestem na etapie nabywania drogą gupna Trapmoliny 1.1
Pierwszy właściciel od 91 roku.
Przebieg (na liczniku)i raczej realny to 124 kkm.
To dużo czy mało??Ile wytrzymują standartowe silniki 1.1 bez żadnych przeróbek i regularnie serwisowane (Facet ma ksiazeczkie,co tam notowane były przez mechanika wszystkie wymiany i regulacje).
Trab ogólnie zadbany-srodek ideal,zewnatrz tylko na przefnim podszybiu zaczyna sie ruda lęgnąć.
Chce 14 baniek czli 1400 nowych peelenów;-).Cena w porównaniu do stanu kusi,tylko mnie to zastanawia,ile jesze może silnik bez remotu pochodzić.
Serwus. |
|
|
|
 |
robak
Gość
|
Wysłany: 2005-09-25, 23:34
|
|
|
| 100kkm spokojnie zrobisz jesli gosciu dbal. |
|
|
|
 |
Kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2005-09-26, 08:43
|
|
|
Jak trabi z warszawy to 100 zrobisz jeszcze bez problemu. Jak ze śląska to do 300 dobijesz albo i więcej ;)
No chyba że trabanty od wartburgów się różnią wytrzymałością, ale nie sądzę. |
|
|
|
 |
Marcin & Marta
Gość
|
Wysłany: 2005-09-26, 13:45
|
|
|
| Mój ma z 260kkm w tym 70kkm na lpg i chodzi jak marzenie. |
|
|
|
 |
twe
Gość
|
Wysłany: 2005-09-28, 08:05
|
|
|
| 7. Moje auto przejechało już 150kkm (jeśli licznik nie był cofany, w co nie wierzę:)) i silnik pracuje bez zarzutu. Ale pewnie niedługo się rozsypie, bo teraz jeździ w Wawie:) Pozdr. |
|
|
|
 |
Marcin & Marta
Gość
|
Wysłany: 2005-09-28, 11:29
|
|
|
| Ja swoim jezdze wylacznie w miejscowościach małych z niedużym ruchem pojazdów (duże miasto zdarza mi się może z 3 razy w roku) co ma duze znaczenie dla trwałości silnika(wg mnie).Na zimnym powolutku max. do 2.5 tys. obr.Nie włączam ogrzewania zimą zanim się silnik nie nagrzeje do zielonej diody i olej zawsze pod górny poziom.Jeśli stukają zaworki bo czasem się to zdarza to też nie kręce go mocno(pomaga wtedy dolanie około 100 ml oleju do silnika na wolnych obrotach).Myślę,że dociągnę bez problemów do 300kkm.Dodam,że zmieniałem tylko uszczelkę pod głowicą przed założeniem gazu przy przebiegu 180kkm. |
|
|
|
 |
|
|