|
NEONY - nielegalne posiadanie czy używanie? |
| Autor |
Wiadomość |
barteq86
Gość
|
Wysłany: 2005-10-01, 16:07
|
|
|
| Coraz poważniej myślę nad założeniem neonów LED (samoróbek) na podwoziu mojego bolidu. Wiem, że są one nielegalne, ale nie doczytałem się nigdzie czy nielegalne jest używanie neonów podczas jazdy, czy samo ich posiadanie. Jeśli ktoś ma dokładniejsze informacje na ten temat (a najlepiej doswiadczenia z kontroli drogowych), byłbym wdzięczny gdyby się nimi podzielił. Najbardziej interesuje mnie sprawa przeglądu technicznego (takiego prawdziwego). |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2005-10-01, 17:56
|
|
|
nielegalne jest używanie, na przeglądzie raczej nic ci nie powiedzą
tak jak kiedyś słynne spryskiwacze
posiadać mogłeś a świecić nie
pozdro |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2005-10-02, 15:51
|
|
|
Dbaj tylo o inne swiatelka!
Juz pare razy widzialem, takze Trabanty - neony jak w na "Samie" za komuny, a nie swieci polowa postojowek i swiatel mijania... |
|
|
|
 |
barteq86
Gość
|
Wysłany: 2005-10-02, 20:17
|
|
|
| Stan instalacji elektrycznej jest niemalże idealny. Ja również uważam, że nie ma co się brać za przeróbki jak niesprawne są rzeczy podstawowe. Co do samego pomysłu, neony LED to bajer dobry d ownętrza, na podwozie sąza słabe (dziś to sprawdzałem). Zastanawiam się teraz nad "zimną katodą" |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2005-10-02, 23:56
|
|
|
| Od "neonow" zrobionych z 2 LEDow o wiele lepsza jest "listwa swietlna" - plastikowa listwa z kilkunastona LEDami w malych odstepach. Podejrzewam ze drozej wyjdzie zrobienie czegos takiego niz "neonu" ze wzgledu na koniecznosc wykorzystania wiecej jasniejszych a tym samym drozszych LEDow ale efekt jest o wiele lepszy. Dla leniwych takie listwy sa do kupienia na allegro. |
|
|
|
 |
morti
Gość
|
Wysłany: 2005-10-04, 20:11
|
|
|
| ktos tu sie filmow naogladal hehehe |