Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
zawieszenie i silnik 1,3 w Trabim 1,1
Autor Wiadomość
Artur Marciniak/Arczer
Gość
Wysłany: 2005-09-10, 21:42   

Poszukuję wszelkich informacji na temat obniżenia zawiasu w Trabim 1,1. Drugą nurtującą mnie sprawą jest to czy da radę przełóżyć wał korbowy, korbowody i tłoki z silnika 1,3 do bloku 1,1. podobno tylko tymi elementami różnią się w/w silniki.

Ra-v
Gość
Wysłany: 2005-09-10, 23:06   

Witam.
Nie znam sie na silniku więc odniosę się do zawiasu. Z tyłu tniesz 2 zwoje a z przodu 1,5. Gdy utniesz więcej z przodu to pojawi Ci się problem luźno latających sprężyn, co podczas gdy będziesz latał Trabikiem na chopach lub podnosił na podnośniku objawiać się będzie przekręcaniem sprężyny lub jej wypadaniem z właściwego miejsca przylegania. Następnym problemem będzie znaczenie wszystkich krawężników i wyższych studzienek wspaniałym patentem jakim jest w 1,1 jaskółka pod silnikiem, która na dodatek jest przed kołami. Jest jeden plus - wygląd i trzymanie na winklach. Jest jeszcze jeden - poznasz na pamięć wszystkie dziury w mieście a po czasie nauczysz się je omijać nawet po omacku!
Do dzieła!

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2005-09-11, 07:32   

Silnik: Tak, wystarczy przełożyć wał korbowy z tłokami do bloku 1.1 (bloki są identyczne), nie zapomonając o wałku rozrzadu od 1.3, sama głowica identyczna

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-09-11, 10:02   

Jaskółka , moje ulubione, tal Rav prawde mówi nauczysz sie wszytkich dziurek studzienek ohohoh na pamięć to mało:D:D

Artur Marciniak/Arczer
Gość
Wysłany: 2005-09-12, 22:25   

wielkie dzieki panowie za informacje.

Artur Marciniak/Arczer
Gość
Wysłany: 2005-09-12, 22:31   

caly czas mam watpliwosci co do roznic pomiedzy walkami rozrzadu w silniku 1.3 i 1.1. Koles ktory sprzedaje w Bydgoszczy czesci do trabow przekonywal mnie ze pomiedzy tymi walkami nie ma zadnych roznic, bo maja nawet taki sam numer katalogowy. ja jednak niewidzialem tego katalogu

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-09-13, 17:05   

Nie są takie same!!

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 07:26   

I maja rozne numery katalogowe.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi