|
NAPĘD NA TYŁ ?? |
| Autor |
Wiadomość |
SZPYROL
Gość
|
Wysłany: 2005-07-20, 19:03
|
|
|
| hej miałbym do was prośbę abyście napisali mi pare pomysłow i pomogli przy przerobce jaka chce zrobić a mianowicie planuje przerobić traba zeby naped miał na tylną oś i wzocić jakis wiekszy silnik. co wy nato ??. nara i dzienki z góry za podane pomysły. pozdrawiam cześć. |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2005-07-20, 19:09
|
|
|
Moze podzespoly z big fiata wstaw :-p Chyba o tym bylo juz |
|
|
|
 |
wally
Gość
|
Wysłany: 2005-07-20, 20:37
|
|
|
jak już bym robił takie cudo to silnik bym wmontował centralnie, ale to już budowa samochodu od nowa. Pozatym jesli dasz silnik z przodu to przy napedzie na tył może byc cieżko ze sterownościa, bo tył trabanta jest tak lekki, że nawet przy przednim napedzie jest nadsterowny a jeśli by mial jeszcze na tył naped to juz by była masakra :)
heh a może zamontuj drugi silnik z tylu :) |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 08:28
|
|
|
Przede wszystkim mocowanie silnika - duża zmiana silnik musi być wzdłużnie ustawiony
2. Skrzynia nie pasuje
3. Wał napędowy z racji budowy podwozia (jaskółka wzmocnienia, etc) byłby bardzo nisko. Trzeba by to poprzerabiać, dorobić mocowania wału i wiele innych pierdółek
4 Most napędowy- trzeba znalezc o podobnym rozstawie osi, co ma zawieszenie trabantowskie, inaczej bedzie szeroki z tylu, a waski z przodu (ew. można z przodu poszerzyć)
5 Z seryjnym silnikiem to nawet szkoda kombinować. Rzeczywiście od big fiata byłby dobry, no i mocny ale cholernie zre wachy.
No więc sam oceń czy się opłaca i czy będziesz umiał to wykonać/bedziesz miał na to kase
6 Przeróbka przedniego zawiecha- prawdopodonie bedzie przeszkadzał resor, no i trzeba półośki usunąć, przydałyby się tarcze z przodu
Najlepiej też wsadzić zawiecho z jakiegoś innego auta
To tyle z grubsza
PoZdro :} |
|
|
|
 |
Placik
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 17:00
|
|
|
heh widze że ktoś już kombinuje z tym samym pomysłem co ja.
Ja już sie popytałem u diagnostów jak to wygląda no i powiedzieli że z rejestracją takiego czegoś to sie nie zmieszcze w 1000zł a trabant z tylnim napędem to jest masakra. Podobno wszystkie samochody na 400m powinny być w tyle |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 17:07
|
|
|
| a co ma naped na tył z zostawianiem w tyle innych aut??? :P |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 19:30
|
|
|
| Najlepsze wyjście to wsadzić silnik do tyłu, tylko że masz wtedy kashla... |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 19:54
|
|
|
| Najprościej?? Postaw to na Samuraju. Będziesz miał napęd na tył i na przód, skrzynię 5 i silnik 1,3. Same korzyści :))) |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 20:57
|
|
|
| Znajdz jakiegos malego szrota podobnych gabarytow co trabi z napedem na tyl i postaw na tym bude. Powodzenia :-p |
|
|
|
 |
SZPYROL
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 21:46
|
|
|
| hej dzienki bardzo za tyle podpowiedzi. i szczze to tez myślałem nad wsadzeniem podzespołow z duzego fiata abo poloneza. i tak tez hyba zrobie kupie jakiedoś zgnitka i wyciągne z niego pare części a silnik przerobie na gaz. nara pozdrawiam was cześć |
|
|
|
 |
Arthas
Gość
|
Wysłany: 2005-07-22, 08:57
|
|
|
| Szpyrol driftu CI się zachciewa tak? Życzę udanej przeróbki i daj się prejechać jak zrobisz oki? Tylko się śpiesz bo nie mam całego życia. A i jeszcze jedno. Proponowałbym żebyś swojego Traba nie przerabiał tylko sprawił jakiegoś na którym można pokombinować bo tego Twojego to szkoda. Pisss |
|
|
|
 |
Psikus
Gość
|
Wysłany: 2005-07-22, 11:35
|
|
|
wiesz co szpyrol?? tak siedze sobie w pracy, przeczytalem twoj temat i wiesz co mysle?? wsadz za fotele silnik ze skrzynia , z polosiami z wartburga 353. tanio i prosto, a efekt bedzie lepszy niz klonowanie walu mostu i jeszcze przedlyzanie przody zeby to wsadzic...
600 |
|
|
|
 |
morti
Gość
|
Wysłany: 2005-07-24, 14:25
|
|
|