Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana łożyska przy sprzęgle...
Autor Wiadomość
Luker
Gość
Wysłany: 2005-05-20, 17:44   

Sprzeglo nie chodzi jak po masle, tylko mi lapa sie ulamala i jest ciezko. Jak wymienic to łożysko ? I czy ktos probowale bez wyjmowania skrzyni ? Moze da sie jakos tylko rozszczepic skrzynie od silnika , zeby to jakos wymienic ? I gdzie wogole jest to lozysko ? Trzeba gleboko ryc ? Co musze zdemontowac po kolei , zeby to wymienic ???

Pozdrawiam

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2005-05-20, 20:11   

Wydaje mi sie, ze nikt nie pomoze, poniewaz tylko Ty posiadasz Trabi Turbo, a jakie tam sa lozyska to my nie mamy pojecia.

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-05-20, 23:36   

Przecież łatwo wymienia się łożysko bez wyjmowania skrzyni, - wystarczy wyjać silnik i jest super dojście.

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2005-05-21, 11:40   

Odkrec poduszki pod skrzynia i silnikiem , wyjmij rozrusznik, poodkrecaj sruby laczace silnik ze skrzynia, rozsun wszystko na maxa i bedziesz mial szpare ok.7-8 cm przez ktora sobie muszisz poradzic(mi sie udalo i z tego co wiem wielu innym tez).

Luker
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 17:31   

Tak mi sie napisało, ze turbo... :D Tramborhini 1.1, bez turbo i jedynym dopalaczem jest gaz w baazniku zwany dalej tuba basowa... Hehe. Powiedzcie mi jeszcze jakie narzedzia do tego sa potrzebne, czy to schodzi lekko i latwo, czy jest z tym jakis problem. No i ostatnie pytanie. Dobrze zdiagnozowalem usterke ? Ciezko chodzacy pedal sprzegla to usterce uleglo to lozysko ?

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 21:46   

Ciezi pedal sprzegla to:przytarta linka, nienasmarowana łapa sprzegla oraz tuleja prowadzaca lozysko oporowe.Ale lape i linke mozesz nasmarowac bez rozbiorek a jak to nie pomoze to nie musisz miec specjalnych narzedzi (wystarczy komplet kluczy plaskich, oczkowych, nasadowych, imbusy, srubokrety, mlotki, lewarki i inne).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi