|
Tajemnicze gniazdo |
| Autor |
Wiadomość |
Ra-v
Gość
|
Wysłany: 2005-04-29, 20:03
|
|
|
| W trabie 1,1 na lewym tylnym słupku jest aluminiowa kratka a po jej otwarciu pojawia się owe tajemnicze złącze elektryczne z taką plastikową wtyczką-zaślepką. Czy wie ktoś co to za ustrojstwo i do czegó służy? Bo wygląda czadowo - jak jakiś Pałer-czip. Pozddro. |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-04-29, 21:43
|
|
|
| tam się podłącza komputer na stacji diagnostycznej, żeby skontrolować stan samochodu i np. wgrać mapy zapłonu :)) |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-05-01, 21:24
|
|
|
hehe to samo mi przyszło na myśl jak zobaczyłem temat
w wartburgach jest identyczne )) hehehe |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-05-01, 21:26
|
|
|
;-) a tak poważnie to nie zauważyłem czegoś takiego... Jutro muszę dokładnie opatrzeć bo mam "trocioka polo" ze trzy lata a nie kojarze takiego cuda...
Co prawda jak byłem na stacji diagnostycznej w Zwickau to mi komputer podłączali, ale gdzie to nie wiem...
Wyszło, że mam za mało oleju (w skrzyni biegów
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Ra-v
Gość
|
Wysłany: 2005-05-08, 21:39
|
|
|
| Heejjjj - powie mi kto życzliwy co to jest czy nikt nie wie? |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-05-08, 22:50
|
|
|
| No przecie piszą że to złączka diagnostyczna :0 |
|
|
|
 |
Alan
Gość
|
Wysłany: 2005-05-09, 23:02
|
|
|
Może to jakiesik złącze do naczepy, gdyby ktoś chciał robić za TIR'a? |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-05-11, 00:02
|
|
|
;-) to sie chłpok dowiedzioł ))
Zaraz zrobi tira z trabanta podepnie laptop do owego złącza i pojedzie do tvn-turbo na CZAS TUNINGU )) |
|
|
|
 |
Ra-v
Gość
|
Wysłany: 2005-05-11, 00:19
|
|
|
A Wy se jaja róbcie dalej, Naprawdę nikt nie ma czegoś takiego? To może ja tylko mam takiego wypasionego Trampka.
Widzę że Wy wszyscy się znacie... ale na trzepaniu fasoli! |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2005-05-11, 08:10
|
|
|
| a jak sietrzepie fasole ?? Tego jeszcze nie słyszałem. |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2005-05-11, 12:17
|
|
|
| Ja u siebie tez takiego czegos nie widzialem. |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2005-05-16, 13:09
|
|
|
Widzę że Wy wszyscy się znacie... ale na trzepaniu fasoli!
hehe smieszne bo jak mozna sie znac na wynalazkach wprowadzonych przez twojego poprzedniego wlasciciela ?????? :D
pozdrawiam i zycze milego dochodzenia do wynalazku :P |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2005-05-16, 14:31
|
|
|
To zobacz czy ten paler-czip nie ma zadnych kabelkow, jak sa - idz ich tropem to gdzies zaprowadza. Jak nie ma to masz poprostu super bajerancka tuningowa do niczego nie potrzebna wtyczke.
Pozdro |
|
|
|
 |
Karol "MaxXx&
Gość
|
Wysłany: 2005-05-16, 14:59
|
|
|
| Fotki ułatwiłyby nam sprawę... |
|
|
|
 |
Ra-v
Gość
|
Wysłany: 2005-05-18, 23:24
|
|
|
Do qby601 - gdyby to była jakaś samoróba to nawet nie robiłbym z siebie kretyna i nie walił tematu na forum - ale to jest najprawdziwsze i jak najbardziej oryginalne gniazdo elektryczne. Ta aluminiowa kratka też jest oryginalnie uchylana tak żeby dostać się do tej wtyczki. A kabeli nie wiem gdzie idą - wchodzą do środka słupka, w bagażniku też je widać (dosyć gruba wiązka) i dalej idzie do przodu pod tapicerką.
Z drugiej strony myślę sobie po co byłyby te kratki na słupkach?
Czyli jednak wychodzi że tylko ja mam takiego trampka??? - ale jaja! Wobec tego apeluję do wszystkich: Czy ktoś ma jeszcze Traba z taką wtyczką na słupku? - bo chyba raczej niemożliwe że tylko ja. |
|
|
|
 |
|
|