|
Pilne!!!!!!!!!!!Śruba do gaźnika |
| Autor |
Wiadomość |
Matthew1986
Gość
|
Wysłany: 2005-05-16, 16:34
|
|
|
Witam!!
Mam taki problem od przodu do gaznika nowego typu powinna wchodzic taka sruba(chyba cos kolo 13.)Nie wiem od czego ona jest ale chyba od obrotow.W kazdym razie jak jej nie bylo to auto gaslo na niskich obrotach.Pojechalem do warsztatu bo mialem jeszcze zaplon do roboty i gosc mi ta dziure na srube zatkal jakims korkiem wczesniej oblanym silikonem.Trabi nie gasl ale po pewnym czasie patrze ze korka nie ma.Sam ten fakt ze tego nie ma troszke mnie denerwuje i nie czuje sie zbyt pewnie.Prosze o jak najszybsza odpowiedz. |
|
|
|
 |
marcin k
Gość
|
Wysłany: 2005-05-16, 17:22
|
|
|
witam
piszesz oczywiście o 601 tak?? |
|
|
|
 |
Pawel Ziemkowski
Gość
|
Wysłany: 2005-05-16, 17:50
|
|
|
| Mati jest to napewno sruba regulujaca obroty biegu jalowego(a wiec wolne oroty).Apropos kolega Marcin K pytal czy to 601..... Tak Marcinie chodzi o 601.A wiem ze ta sruba jest od wolnych obrotow bo popatrzylem na schemat wirtualny gaznik by Zbuk ktoory byl kiedys na forum pieknie opisany:P |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2005-05-16, 18:01
|
|
|
Prosze bardzo, ponownie wklejam link do strony Zbuczka (Zbuku powinienes zaczac pobierac oplaty od wejscia na stronke he he, bo to super sprawa, czytalem nawet jak to powstawalo, bylo dosc burzliwie, dlatego Ci gratuluje he he )
GAŹNIK |
|
|
|
 |
Matthew1986
Gość
|
Wysłany: 2005-05-16, 19:21
|
|
|
| No tak do 601.Wiedzialem ze zapomnialem o tym napisac.No oki ale moje pytanie brzmi czy ma ktos cos takiego albo czy moze skombinowac bo jest mi potrzebne.Nie chce mi sie calego gaznika kupowac...:)) |
|
|
|
 |
Magik
Gość
|
Wysłany: 2005-05-17, 07:36
|
|
|
| Sie ma ! Jak już załatwisz tą śrubkę to jest zakład na Zaciszu niepamiętam już tylko dokładnie ulicy rzemieśliników lub rzemieślinicza. Wyregulowałem tam profesjonalnie gażnik za 20 zł. Pozdro |
|
|
|
 |
Matthew1986
Gość
|
Wysłany: 2005-05-17, 17:53
|
|
|
| Aha no oki.Zobacze.Ale i tam jakby ktos mial na zbyciu i mogl poratowac to z gory dziekuje...:)) |
|
|
|
 |
Matthew1986
Gość
|
Wysłany: 2005-05-18, 18:07
|
|
|
| A wlasnie Magik masz jakis kontakt tam na to Zacisze??Jakis telefon albo co??:> |
|
|
|
 |
Magik
Gość
|
Wysłany: 2005-05-18, 18:52
|
|
|
Kurcze no nie mam. Ja też jechałem tam w zasadzie w ciemno. Weż sobie plan i znajdź ulicę. Jest to mała ulica z praktycznie samymi warsztatami. Jak się już tam znajdziesz to jedziesz do końca. Będzie tam szyld "gażniki". Ta ulica w zasadzie robi taką pętlę. Wjeżdżasz w rzemieślników/rzemieślniczą i wyjeżdżasz ulicę wcześniej. Jeśli znajdziesz ją na mapie to trafisz bez problemu. Goście robią porządnie, wkładają sondę w końcówkę rury i kręcą śrubką patrząc jednocześnie na zawartość co2 w spalinach. W moim przypadku(gażnik starego typu) regulacja dotyczyła tylko dyszy biegu jałowego.
Robiłem to w zimie i tak jak wspomniałem kosztowało 20 zł. Mam nadzieję że nic się nie zmieniło. Regulacja od ręki. Czas ok 10 min.Jakbyś miał problem z trafieniem to mogę się z Tobą zabrać i pokazać. W zasadzie mam już wakacje. Mój fon 607960624 |
|
|
|
 |
Matthew1986
Gość
|
Wysłany: 2005-05-18, 20:29
|
|
|
| No oki to jakbym jechal to dam znac...:)) Wielkie dzieki |