|
Urwane mocowanie wachacza:/ |
| Autor |
Wiadomość |
Agnieszka Gaga
Gość
|
Wysłany: 2005-05-10, 20:04
|
|
|
Witam Wsztstkich!
Jestem nowym użytkownikiem forum i mam poważny problem z moim samochodzikiem.
Trabantem jeżdżę juz prawie 2 lata. Sprawiał mi bardzo dużo nieoczekiwanych niespodzianek ale dziś przeszedł samego siebie. Jadę sobie naszczęście wolno i nagle ściąga mnie na środek ulicy i to pod prąd, więc jakoś go wyprowadzam i zjeżdżam na pobliską pętle autobusową. Oglądam ogladam i niby jest wszystko ok. Jadę kawałek dalej i koła się blokują. Wiedziałam że coś jest z maglem nie tak ale okazało się że urwało się mocowanie wachacza w tylnym prawym kole!!!
I co dalej, pan mechanik mówi że samochód nadaje się tylko na szrot...
A ja dalej chcę nim jeźdźić. Pwoedzcie proszę czy to nie zaczyna sie robić ruina i czy po naprawie (bo ma to być jakaś rzeźba) dalej spokojnie mogę nim poruszać się:)
A poza tym to chciałabym się z Wami poznać i jakoś wgłebić się w tajniki techniczne:D:D
Pozdrawiam Agnieszka |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2005-05-10, 20:55
|
|
|
| Jedyna rada do blacharza. On pospawa mocowanie, napawa troszke, nagwintuje , moze jakis element dorobi i nagwintuje od nowa , moze jakies podladki wieksze da i skasuje 100-150 pln za taka zabawe... |
|
|
|
 |
Agnieszka Gaga
Gość
|
Wysłany: 2005-05-10, 21:18
|
|
|
| hm niech robi co chce i tak za to zapłacę bo bardzo mi zależy na tym samochodziku ale czy jak się takie rzeczy dzieją to czy nie powinnam pomyślec o zmianie autka?? Już różnie wychodziłam z opresji nawet na ręcznym przed traktorem i bardzo lubię mojego tabancika, zastanawiam sie tylko czy dalej moge bezpiecznie nim jeździć... |
|
|
|
 |
Dominik/Z10m3k
Gość
|
Wysłany: 2005-05-10, 21:24
|
|
|
Witam !!
Proponuje ci wybraćsię do blacharza :)
Rujna raczej niejest i nie musisz go na szrot oddawać :) Da sie jeszcze to naprawić
W moim przypadku też tak mialem tylko z lewej strony i mam rocznik 91 :)
Tak że po naprawie będzie anowu smigal :)
Przy okazj wizyty u blacharza nich ci zerknie na drugie mocowanie wachacza progi i jaskólke jak są w dobrum stanie to dobra konserwacja i jeszcze pojezdzi :)
Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Agnieszka Gaga
Gość
|
Wysłany: 2005-05-10, 21:30
|
|
|
Dzięki troszkę się lepiej czuję:D
Samochód został zaciągnięty (na zblokowanym kole więc juz nie mam opony) do pierwszego mechanika i mam nadzieje że da on sobi z tym radę. Tak przy okazji to chciałabym się zapytac czy dość mocne walnięcie przy skręci kół oznacza klęskę maglownicy?? Bo tak mi sie wydaje, ale zdam się na opinię speców:D:D
Reszta zawieszenia została podobno sprawdzona więc tylko magiel został :/ |
|
|
|
 |
Pawel Ziemkowski
Gość
|
Wysłany: 2005-05-10, 22:07
|
|
|
| A wiec odbiegne troszke od tematu....:) Serdecznie chcialbym Powitac sieostre w wielkiej rodzinie Trabantow:)) a jezeli chcesz nas poznac i wniknac w ten ze tak powiem polswiatek to zapraszamy na spotkania np.grill w tym tygodniu:)) PozDDRawiam :)) A tak w temacie to jeszcze nie jest zlom da sie naprawic.... :D |
|
|
|
 |
Agnieszka Gaga
Gość
|
Wysłany: 2005-05-10, 22:15
|
|
|
| Bardzo dziękuję za zaproszenie i napewno skorzystam:D:D Może dowiem się czegos więcej, bo na temat innych samochodów już wiem bardo dużo brakuje mi tylko wiedzy o trabanciku:D |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2005-05-11, 18:25
|
|
|
Ja cie pierdykam! kolejna babka za kółkiem!
i to z urwanym udkiem, ratuuuj sie kto może! ;P |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2005-05-11, 19:13
|
|
|
| Ale ze mnie niewychpwany.... Witam serdecznie... No wiec jak wszyscy mowia blacharz skasuje, ale dopilnuj , zeby zrobil dobrze i zeby jeszcze zerknal jak moze tu i owdzie. Pozdrawiam... |
|
|
|
 |
Agnieszka Gaga
Gość
|
Wysłany: 2005-05-11, 21:03
|
|
|
| Hmm a co oznaczało to że kolejna babka za kółkiem?? hehehe ciekawe kto lepiej jeździ :P |
|
|
|
 |
Narwaniec
Gość
|
Wysłany: 2005-05-11, 22:18
|
|
|
| przyjdź na spocik w wawie,już niejedna osoba otrzymała tam pomoc i wiedze potrzebną do "wsółżycia" z Trabancikiem.Gwarantuje że koledzy pomogą.Niestety ja nie będe miał tej przyjemności :( pozdrawiam Narwaniec |
|
|
|
 |
Agnieszka Gaga
Gość
|
Wysłany: 2005-05-12, 20:27
|
|
|
Dziękuje bardzo jeszcze raz za zaproszenie.
Właśnie dziś odebralam trabanta i wydaje mi się że do spotkania nie nawali i dojadę cało:):) |
|
|
|
 |
|
|